Veliki povratak Jerka Rošina: Oduševljeni HDZ-ovci tražili da im održi govor

JERKO ROŠIN vratio se u velikom stilu u HDZ. Večeras se pojavio na izbornoj skupštini temeljnog ogranka Lučac - Manuš. Oduševljeno članstvo zatražilo je čak i da im održi govor. Rošina nije trebalo dugo nagovarati.

Trebaju muda i razum

"Neki su zatražili da se obratim skupu, što sam i prihvatio. Ja osobno nisam to tražio. Naglasio sam potrebu jedinstva. Stranka je važna iako nije na vlasti. Mislim da se trebamo orijentirati mlađim kadrovima, riješiti se ovih starih, potrošenih. Kao što sam opisao u jednoj svojoj čudnovatoj pjesmici iz zbirke Uprknuća, trebaju oni sa mudima, ali to samo po sebi neće biti dovoljno, ako se ne doda razum tako da muda postanu mudar. Ozračje je bilo vrlo pozitivno, skup je na mene ostavio sjajan dojam. Sve je prošlo bez skandala i prepirki", izvijestio nas je Rošin s netom održane skupštine HDZ-a u njegovom kvartu.

Skupština bez dr. Duje

Inače, dr. Duje Marasović, još uvijek šef splitskog HDZ-a, nije se pojavio na skupštini u Lučcu, što je veliko iznenađenje. Nema više dr. Duje. Očito je zabrana nastupa u Stobreču prije četiri dana uzela danak. Marasović je valjda konačno shvatio da nije poželjan tamo gdje situaciju ne kontroliraju njegovi ljudi.

Nije bilo dr. Duje, ali je zato govor održao kandidat za novog predsjednika Petar Škorić. Kažu HDZ-ovci da im se nije obratio kao kandidat, već kao izaslanik Gradskog odbora. Škorić je u Lučcu na svom terenu, jer mu je to stari kvart, a ogrankom šefuje njegov brat Mario.

Pročitajte više