Video - U SAD-u su svi potencijalni teroristi: TSA detaljno pretresala trogodišnjaka u kolicima

DA OPSJEDNUTOST terorizmom u SAD-u ponekad zaista prelazi granice zdravog razuma pokazuje i snimka koja ovih dana kruži internetom, a na kojoj se vidi kako djelatnik Transportation Security Administrationa (TSA) na čikaškom aerodromu detaljno pretražuje trogodišnjaka u kolicima.

Dječak je sa svojom sestrom, roditeljima te djedom i bakom putova u Disneyland, ali je prije samog leta i uživanja morao proći kroz neugodan proces pretrage. Što je zaposlenika nagnalo da baš u ovom dječačiću vidi terorističku prijetnju nije jasno.

Na snimci se vidi kako je dječak zbunjen i uplašen, dok ga otac, koji sve snima, pokušava umiriti riječima kako je to normalno i kako će sve biti u redu. Otac je kasnije kazao kako mu nije bilo dopušteno dirati sina tijekom pretrage, dati mu ruku ili ga zagrliti, iako je dječak bio uplašen, piše RT. Tvrdi kako se pravio da je sve OK, kako obitelj ne bi  dospjela u dodatne probleme.

Službenik je dječaka prvo propisno prepipao, a zatim uzeo briseve njegovih ruku, nogu i leđa u potrazi za tragovima eksploziva. Pritom se evidentno trudio biti maksimalno korektan, valjda i sam svjestan da u tom trenutku obavlja najgluplji posao na svijetu.

"Nadao sam se da će netko s mozgom ili višim položajem doći i prekinuti tu nenormalnu formalnost pretresa dječačića u potrazi za eksplozivom. Očito se velik broj djece u kolicima koristi za rušenje aviona", kazao je otac.

Pročitajte više