Vidošević opet sazvao sastanak sa svim predsjednicima Županijskih komora

Foto: Hina 

KADA smo prošlog tjedna, točnije u ponedjeljak, napisali kako je predsjednik HGK Nadan Vidošević imao hitan sastanak sa svim predsjednicima Županijskih komora zbog istrage DORH-a poručili su nam iz Komore kako u toj vijesti nema ništa neuobičajeno. Naime objasnili su da sastanak nije bio hitan i neuobičajen jer se takvi sastanci održavaju redovno jednom mjesečno, a tiču se poslovanja HGK-a.
 
> Doznajemo: Vidošević ne misli otići, na sastanku u Zagrebu svi čelnici županijskih Komora
 
No, za danas je opet najavljen sastanak Vidoševića sa svim predsjednicima lokalnih Komora u Rijeci i to u 16 sati. U HGK su na potvrdili kako je to istina, no opet tvrde da je riječ o "uobičajenom sastanku" iako je od posljednjeg ovakvog redovnog mjesečnog sastanka na visini prošlo niti deset dana. 
 
Već drugi redovni mjesečni sastanak u tjedan dana!?
 
"Danas se održava redoviti kolegij predsjednika Županijskih komora, ali ovog je puta domaćin i inicijator sastanka predsjednik ŽK Rijeke, gospodin Vidoje Vujić, a formalno ga saziva predsjednik HGK u skladu s normativnim aktima. Bit će  riječi o stanju gospodarstva Primorsko-goranske županije, iskustvima i suradnji s regionalnom i lokalnom samoupravom te ostalim redovnim temama", kažu nam iz Hrvatske gospodarske komore.  
 
Podsjetimo kako se prošlotjedni sastanak održao par dana nakon što je pročelnici ureda predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) Zdenki Peternel određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnje da je zajedno s dvojicom suosumnjičenika iz Komore izvukla više od 32 milijuna kuna, od čega je gotovo 29 milijuna zadržala za sebe. Napisali smo da je Vidošević na sastanku zatražio podršku svojih predsjednika županijskih komor, no iz HGK su nas tada opovrgnuli. 
 
O čemu će danas pričati Vidošević?
 
Prema informacijama Indexa, Vidošević bi danas trebao na sastanku u vrhu HGK govoriti o novoj medijskoj strategiji Komore nakon niza medijskih istupa građana, poduzetnika, političara i ministara o mogućnosti da se HGK više ne financira obveznom članarinom. 

Pročitajte više