Vijećnik tražio od Obersnela da objasni razliku između "slučaja Holy" i njegova kadroviranja u Luci Rijeka

VIJEĆNIK iz redova Liste za Rijeku danas je na aktualnom satu od riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela zatražio da objasni razliku između njegova kadroviranja i "slučaja Holy".

Davor Švorinić je podsjetio da je ministrica dala ostavku zbog intervencije za suprugu stranačkog člana, dok je otkrio da je Obersnel sa ministrom dogovorio da na čelo Luke Rijeka dođe suprug stranačke kolegice. Dodao je i je postavljeni Vedran Devčić zadnju tvrtku koju je vodio odveo u bankrot i otpustio 12 od 20 radnika.

Obersnel brani neobranjivo

"Kako će takva osoba funkcionirati u sistemu s 50 puta više zaposlenih, pogotovo ako mu poslovni rezultati budu slični kao u dosadašnjoj tvrtki i kakve to opasnosti nosi", zapitao se Švornić, piše Rijeka Danas. Obersnel je odgovorio da u tom imenovanju nema spornih detalja, zato što kao gradonačelnik nema utjecaja pri zapošljavanju.

Švorinić se nije dao te je poručio gradonačelniku da brani neobranjivo. "Vlast ste osvojili na paroli ‘nismo svi isti’, a sada ste napravili toliko očit sukob interesa i nepotizma da se takve stvari ne bi usudili napraviti niti u zadnjim godinama HDZ-ove vlasti. Niste isti nego ste gori jer se pravite da niste isti, a jeste", objasnio je Švorinić.

Dvostruki kriteriji

Obersnel je zaključio raspravu uz konstataciju da se uvijek zalagao da gradska uprava ima više utjecaja na funkcioniranje gospodarstva te da "oni koji sada tvrde da nije trebao utjecati na imenovanje imaju dvostruke kriterije".

Pročitajte više