Vinar Zlatan Plenković ogorčen Jadrolinijom: Gosti nam odlaze jer moraju čekati trajekt!

POZNATI hvarski vinar Zlatan Plenković javio se redakciji Indexa ogorčen ponašanjem Jadrolinije. Cijeli je dan gužva na ukrcaju u Drveniku za Sućuraj, a trajekt nije u mogućnosti prevesti sva vozila odjednom.

Plenković: Svoja vozila šaljem u Stari Grad za Split što poskupljuje prijevoz

"Tražio sam da uvedu u promet još jedan trajekt koji stoji privezan i prazan, no ništa od toga. Situacija je katastrofalna. Hrvatskom turizmu, a i privredi nanosi se nesaglediva šteta. Deset auta ostalo je čekati povratak trajekta s Hvara. Neki ostanu, a neki se odmah okrenu kada vide da im je put na Hvar skopčan s velikim poteškoćama. Ja sam, pak, zbog neizvjesnosti oko ukrcaja, prisiljen slati svoja vozila na Stari Grad i trajekt za Split, što mi značajno poskupljuje troškove prijevoza. Svi smo na gubitku. I Jadrolinija i Hvar, naši gosti koje mamimo prekrasnim turističkim prospektima, a onda ih ovako neugodno iznenadimo. Nije ovo svakako dobra reklama, država gubi na ugledu. Mislim da bi Jadrolinija trebala biti fleksibilnija i prilagoditi red plovidbe", kazao nam je Plenković.

Bebić: Hvar je prepoznat kao vrhunska destinacija, ne bi valjalo da put na otok ukalja dobar imidž

A za fleksibilnije ponašanje Jadrolinije i prilagođavanje potrebama otočana, turizma i gospodarstva već dulje vrijeme zalaže se i hvarski gradonačelnik Pjerino Bebić, koji je također nezadovoljan što zbog "lijenosti" državnog brodara Hvar gubi turiste.

"Žao mi je što se to događa. Mislim da se svi problemi mogu riješiti uz malo dobre volje. Hvar je prepoznat kao vrhunska turistička destinacija i zaista nema smisla da zbog ovakvih problema ukaljamo naš dobar imidž", kaže gradonačelnik Bebić.

Otočane očekuju teški dani i reduciranje pruga

Provjerili smo u Jadroliniji kako stvari stoje na liniji Drvenik - Sućuraj. Deset automobila nije dovoljno da bi uveli izvanrednu prugu.

Nažalost, kako sada stvari stoje, otočane ne očekuju bolji dani. Najavljeno je značajno reduciranje pruga, jer država nema za subvencije, pogotovo uz povećane troškove goriva.

Pročitajte više