Vlada Srbije pokreće stečaj 188 javnih firmi

Foto: FAH

U SRBIJI će biti pokrenut stečaj za 188 javnih poduzeća za koja dosad u postupku privatizacije nije bilo zainteresiranih kupaca, priopćeno je u subotu iz vlade Srbije.

Vlada je, kako se navodi u priopćenju, na današnjoj sjednici usvojila akcijski plan po kojem će se pokretanjem stečaja okončati postupak privatizacije u 188 poduzeća u kojima nema proizvodnje ili je u njima poslovanje neodrživo, a za njih u dosadašnjem postupku privatizacije nema potencijalnih investitora.

Ministarstvo financija, Porezna uprava i Fond za razvoj Republike Srbije pokrenut će stečajeve u kojima će biti provedeni i socijalni programi za koje je vlada osigurala sredstva, navedeno je u priopćenju vladina ureda za medije.

“Vlada Srbije osigurala je sredstava za socijalne programe za oko 5.000 zaposlenih, koji će u kod pokretanja stečajnog postupka ostati bez posla”, priopćilo je ministarstvo gospodarstva.

Nacionalna služba zapošljavanja osigurat će radnicima koji ostanu bez posla novčanu naknadu u iznosu od 50 posto prosječne zarade u posljednjih šest mjeseci, a imat će pravo i na isplatu iz državnog fonda solidarnosti.

Pročitajte više