Vlada danas mijenja odluku o korištenju službenih vozila

Foto: Hina

NA DANAŠNJOJ sjednici Vlada će izmijeniti Odluku o uvjetima korištenja službenih osobnih automobila. Odgovor je to Zorana Milanovića na najnoviju aferu s nabavkom Audija A6 za potrebe pojedinih ministarstava.

Prijedlog o izmjeni Odluke o uvjetima korištenja službenih osobnih automobila, mobilnih telefona, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije, te načinu odobravanja službenih putovanja naći će se danas na sjednici Vlade. Najavio je to sam premijer Zoran Milanović kada je u ponedjeljak stao pred novinare i pokušao obraniti nabavku spornih Audija A6. Postupali smo po staroj odluci, rekao je tada Milanović

"Odluka koja se striktno poštivala, dapače, išlo se ispod standarda odluke je takva da govori o gornjoj klasi i o višoj srednjoj klasi. Gornja klasa, na koju prema odluci imaju pravo, a odluka nije naša, to je stara odluka, gornja klasa su najskuplji automobili, skuplji od ovih. Na nju imaju pravo ministri, to je dio protokola, potpredsjednici Vlade i predsjednik Vlade. Ubuduće neće biti tako. Ministri će koristiti skupe automobile, ali ne ovako skupe", poručio je Milanović.

Prema promjeni odluke od sada će potpredsjednik Vlade koristiti službeni automobil gornje srednje klase i imati pravo na službenog vozača 24 sata dnevno. Na vozača će imati pravo i ministri i državni dužnosnici iz II. skupine poput zamjenika ministara ili državnih tajnika i oni će koristiti automobile srednje klase. Državni dužnosnici koji imaju status štićene osobe koristit će službeni automobil koji im je dodijeljen sukladno posebnim propisima o određivanju štićenih osoba i provođenju njihove zaštite i osiguranja. I na kraju državni dužnosnici III. skupine poput ravnatelja Porezne uprave ili ravnatelja policije imaju pravo na korištenje službenog osobnog automobila isključivo za službene potrebe.

Pročitajte više