Vlada usvojila prijedlog! Platit će PDV koliko god bude trebalo! Amerikanci traže dodatnih 1,4 milijuna kuna za Norin život!

Foto: Facebook

"OBITELJ Šitum ovim putem poziva sve da ne odustanu od Nore i pomognu koliko još mogu kako bi se ova noćna mora napokon završila.", poručili su organizatori akcije za malenu Noru dodajući kako su svi šokirani odlukom bolnice koja traži dodatnih 1,4 milijuna kuna za liječenje!

> Šok i nevjerica: Amerikanci cijenu Norinog liječenja podigli na 4,7 milijuna kuna!

"Amerikanci su podigli cijenu Norinog života na 830 tisuća dolara!", dodaju te podsjećaju kako će više o tome biti rečeno na današnjoj konferenciji za novinare u 17 sati u hotelu Rebro.


Podsjetimo, sinoć nešto prije ponoći, iz dječje bolnice u Philadelphiji, gdje bi Nora trebala biti podvrgnuta terapiji, stigli su dodatni računi za Norino liječenje koje je poskupjelo na vrtoglavih 837.224 tisuća dolara (oko 4,7 milijuna kuna). Podsjećamo, ranija cifra je iznosila 575.000 dolara, odnosno oko 3,3 milijuna kuna!

Nori Šitum možete pomoći pozivom na broj 060-800-558 ili uplatom na račun Norine majke - Đane Atanasovske u Privrednoj banci 2340009-3110426252, poziv na broj 00 25052007, naznaka: "Nora Fora - Strašni lav". Za Noru je otvorena i Facebook stranica podrške "Vratimo osmijeh Nori na lice Nora Fora - Strašni lav". Više o Norinom slučaju možete doznati OVDJE.

Vlada usvojila prijedlog! Platit će PDV koliko god bude trebalo!

Ministar financija Slavko Linić objasnio je na sjednici Vlade kako Zakon o PDV-u ne dozvoljava nikakva oslobođenja od plaćanja PDV-a, pa je predložio da Vlada plati PDV na donacije od telefonskih poziva. "Ostale donacije nisu oporezive, samo ove preko telefonskih poziva. Zasad nisam u mogućnosti predložiti iznos jer akcija još traje i ne znamo koliko će se prikupiti.", kazao je Linić dodajući kako bi se Vlada na taj način uključila u akciju "Vratimo Nori osmijeh na lice".

Vlada je podržala Linićev prijedlog.

Pročitajte više