Vlada uvodi rok plaćanja za poduzetnike 60, a za državu 30 dana

PRED članovima Vlade danas će se naći jučer predstavljeni Zakon o financijskom poslovanju koji predviđa rok plaćanja od 60 dana za poduzetnike, a za državu 30.

Osim skraćivanja rokova plaćanja, Zakon o financijskom poslovanju u povijest šalje predstečajni postupak, a uvodi stečajnu nagodbu u trajanju od 120 dana. "U 120 dana procijeniti mogućnost opstojnosti tvrtke, volje vjerovnika da sa svojim potraživanjima omoguće takvoj tvrtki normalno poslovanje i kapitalno je ojača, a za one koje ne, ubrza postupke stečaja", kazao je ministar financija Slavko Linić.

Končani prijedlog Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji


Među 38 točaka otvorenog djela sjednice naći će se i konačni Prijedlog Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji prema kojem se može oploditi maksimalno 12 jajnih stanica, a u ženu se smiju unijeti najviše dva zametka odjednom, dok se preostali zamrzavaju na 5 godina nakon čega se uz pristanak mogu darovati.

Na stolu vladajućih naći će se i Zakon o sportu, a raspravljat će se i o ukidanju javnih ovršitelja. Sindikatima sporni Zakon o reprezentativnosti koji ukida neograničenu primjenu kolektivnih ugovora te društveno poticana stanogradnja, također su teme o kojima će raspravljati Milanovićev kabinet.

Pročitajte više