Vladimir Šelebaj Sellier trebao je svjedočiti na suđenju Svilanu, ali se nije pojavio

Foto: Damjan Tadić/Cropix

U NASTAVKU suđenja bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu trebao je  svjedočiti vlasnik producentske tvrtke Core media Vladimir Šelebaj Sellier, no nije se pojavio na ročištu. USKOK-ova tužiteljica izvijestila je Sud da nema potvrdu je li jedan od glavnih USKOK-ovih svjedoka primio poziv za svjedočenje. Sutkinja Jasna Smiljanić je odlučila da će se Šelebaj preko tajnika Suda pozvati na ročište 21. siječnja kada bi trebao svjedočiti zaštićeni svjedok po imenu Krešo koji je prema pisanju medija u istrazi teško teretio Svilana.

Šelebaj je u drugom postupku optužen za zloporabu položaja, odnosno da je od studenoga 2004. do veljače 2007. preko fiktivnih računa izvukao 9,4 milijuna kuna iz tvrtke Core media i još jedne tvrtke te pritom državu oštetio za 3,1 milijun kuna neplaćenog PDV-a.

Svilana Uskok tereti da je od Šelebaja primio 262 tisuće eura mita u zamjenu za prikazivanje emisija "Jedan na jedan", "U sridu" i "Istraga", pri čemu je za svaku emisiju od Šelebaja navodno dobivao po tisuću eura.

Pročitajte više