Vlasnici firme koja reklamom "zahvaljuje Bogu": Jedan je osuđeni ubojica, a drugi samoprozvani egzorcist

Foto: Facebook

NOVI hit među hrvatskim korisnicima Facebooka je fotografija koja je snimljena na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Na fotografiji je zabilježen reklamni led display na kojem je istaknuta sljedeća poruka: "Bogu hvala na odluci Ustavnog suda zbog odluke o zdravstvenom odgoju i Božji blagoslov svim sucima Ustavnog suda i ljubljenom hrvatskom puku".

Poruku potpisuje firma Divinus victoria d.o.o., koja se bavi oglašavanjem i vlasnik je displayja na kojem je reklama objavljena. U prijevodu s latinskog Divinus victoria značilo bi božanska pobjeda.

Tko stoji su "veliki katolici" koji zahvaljuju Bogu zbog odluke Ustavnog suda?

Firmu Divinus victoria osnovali su Roman Slovenec, Marinko Stojanović i Davor Denac, koji sjede i u njenom Nadzornom odboru, pokazuje uvid u sudski registar.

Stojanovićevo ime vjerojatno je poznato čitateljima crne kronike. U jednom disko klubu u Požegi Stojanović je 1999. godine ubio Miljenka Soldu. Stojanović je najprije napao Soldu, koji je zatim izvadio pištolj i ranio Stojanoviće u noge. Međutim, i Stojanović je bio naoružan: Soldu je smrtno ranio u trbuh, zbog čega je preminuo u bolnici.

Još poznatiji je, međutim, po obračunu sa Željkom Kerumom u jednom zagrebačkom klubu u listopadu 2008. godine. Pijani Kerum u društvu Tomislava Gruice i Ivice Livaje tom prilikom je provocirao ekipu u kafiću pa su od Stojanovića i Emira Mehmedagića dobili batine.

Sasvim nepoznato nije ni ime Davora Denca, samoprozvanog karizmatika i egzorcista, koji je bio tema rasprava na nekolicini vjerskih foruma nakon što ga je zagrebački svećenik fra Smiljan Kožul prokazao kao prevaranta.

Pročitajte više