Vlasnik priznao: Tjednik Nacional ostao je bez novca za tiskanje sljedećeg broja



"VLASNIK tjednika Nacional Harald von Seefried, poslao je cirkularni mail u kojem stoji kako nema novca za tiskanje sljedećeg broja tjednika te da je na nama novinarima da odlučimo hoćemo li ga izdati. Također, predsjednik Uprave Moritz von Seefried pojasnio je u telefonskom razgovoru kako su propali pregovori s Hypo bankom za refinanciranje kredita", objasnio je u razgovoru za Index, glavni urednik Nacionala Robert Bajruši.

Već dva mjeseca novinari nisu primili plaću u tom tjedniku, a vlasnik im je sada objasnio kako su iscprljena sva financijska sredstva nužna za daljnji rad te kako bi se osigurao opstanak. 

Raskol zbog vlasnika Nacionala: Dio novinara otišao iz redakcije i najavio vlastiti projekt

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja istražuje tko je pravi vlasnik tjednika Nacional


Nakon optužbi Kuljiša, oglasio se Seefried: Iza mog investiranja u Nacional ne stoji nitko

Naime, glasine već odavno govore kako je tjednik Nacional nakon 14 godina pred gašenjem, no Bajruši vjeruje kako nije sve gotovo.

"Najgore bi bilo da sada odustanemo, odnosno da ne objavimo sljedeći broj. To je za novine - najgore. Imat ćemo sastanak redakcije, a ja ću se založiti da sljedeći broj ipak objavimo", kaže Bajruši otkrivajući kako je i prije bilo ponuda za kupnju Nacionala te da bi se sada neka od njih mogla i realizirati. Potencijalni investitori nudili su jednu kunu za Nacional te pokrivanje dugova tjednika koji nisu mali, no inozemni vlasnik odbio je takve ponude misleći kako je u stanju izvući tjednik. Navodno je riječ o domaćim ponudama.

Prodaja u 8 tisuća primjeraka


"Nacional izlazi 14 godina i ne vjerujem da će sada 'šaptom pasti' nakon jednog cirkularnog maila. Nacional je dobar proizvod koji je u posljednjih mjesec i po dana imao rast prodaje od gotovo 10 posto. Riječ je kvalitetnom sadržaju", kaže Bajruši dodajući kako je Nacional s oko 8 tisuća prodanih primjeraka drugi po prodaji tjednika u Hrvatskoj odmah iza Globusa. Svi drugi su, kaže Bajruši, daleko od tih brojki.

 

 

Pročitajte više