Vraća nam se ljeto: Do kraja tjedna ponovo sunčano i vrlo toplo

Foto: Goran Perešin

U UTORAK će u Hrvatskoj prevladavati pretežno sunčano i danju toplije vrijeme. Ujutro se u unutrašnjosti ponegdje očekuje magla, ponajprije u središnjim krajevima i Lici, a uz dnevni razvoj oblaka malo kiše ili pokoji lokalni pljusak moguć je poslijepodne uglavnom u najzapadnijim predjelima.

Vjetar će biti slab, u istočnim krajevima do umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura kretat će se od 10 do 15, u gorju i niža, a na Jadranu od 14 do 19 Celzijevih stupnjeva. Najviša dnevna temperatura uglavnom će se kretati između 21 i 26, na Jadranu ponegdje i do 28 Celzijevih stupnjeva, javlja DHMZ.

Idućih dana sunčano i vrlo toplo

I u iduća tri dana prevladavat će sunčano i vrlo toplo vrijeme, osobito na Jadranu. U noći sa srijede na četvrtak uglavnom će samo u unutrašnjosti, a u Slavoniji i u četvrtak prijepodne, doći do prolaznog naoblačenja s mjestimičnom kišom i grmljavinom.


Vjetar će biti većinom slab, u četvrtak do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak i bura, a u četvrtak na srednjem i južnom Jadranu sjeverozapadnjak ponegdje i jak.

Meteoalarm nije najavio nikakvo vremensko upozorenje za utorak te se u iduća četiri dana ne očekuju toplinski valovi koji bi mogli utjecati na zdravlje.

Nakon kratkotrajne hladne fronke koja je zahvatila Hrvatsku u noći s nedjelje na ponedjeljak ponovo slijedi jedan sunčan tjedan.

Pročitajte više