Vrdoljak: Trebali bi ubrzo raspravljati o legalizaciji marihuane u medicinske svrhe

Foto: Hina

MINISTAR Ivan Vrdoljak kazao je kako je njegov osobni stav da zastupa legalizaciju marihuane u medicinske svrhe.

"Moj osobni stav je da zastupam legalizaciju. Mislim da bi se ubrzo moglo raspravljati o legalizaciji marihuane. Ja sam pristalica toga da čim prije krenemo u ovaj proces. Možemo očekivati da naš klub zastupnika u Saboru pošalje takav prijedlog u proceduru", rekao je ministar Ivan Vrdoljak gostujući u emisiji Veto.

Vrdoljak je komentirao slučaj 32-godišnjeg Huanita Luksetića koji boluje od multiple skleroze a koji je priveden zbog uzgajanja marihuane od koje je proizvodio kanabisovo ulje.

Ministar Vrdoljak je također govorio i o situaciji INA-MOL, te je još jednom ponovio kako smatra da MOL namjerno djeluje na štetu INA-e.

"Ne samo po pitanju rafinerija već i nekih drugih stavki. Oni ne vide taj problem jer su INA-u konsolidirali u tu grupu, a iz te grupe će isto neka tržišta probiti na štetu INA-e", rekao je Vrdoljak koji i dalje tvrdi da postoji način da Hrvatska otkupi dionice INA-e od MOL-a.

"Javni dug ne smije opterećivati Vladu RH"

"Ja sad pregovaram sa financijskim institucijama. Da MOL ponudi Vladi svoje dionice, svi bi rekli da je to normalno. Sigurno hrvatska Vlada ima načina ponuditi kolegama iz MOL-a adekvatno rješenje koje nije štetno ni za INA-u. Ali tada javni dug ne smije opterećivati Vladu RH, niti proračun, a ni deficit. Smije samo kompaniju i u tom pogledu tražimo rješenja. Kada ih uskoro dobio s time ću upoznati uži kabinet Vlade", rekao je Vrdoljak.


Potvrdio je kako očekuje da se problem Imunološkog zavoda, Petrokemije i Plomina C riješi u prvom kvartalu iduće godine.

"Što se Imunološkog tiče nama je najvažnije sada isplatiti kroz par dana plaću radnicima i kroz privremenu dozvolu ponovno pokrenuti proizvodnju. Kroz izbor strateškog partnera tada ćemo izboriti se da se tamo radna mjesta otvaraju i da se širi na druga tržišta sa cjepivom. Petrokemija je borba iz mjeseca u mjesec. Do kraja godine će biti otvoren treći krug i čekamo investitore koji će moći investirati u sve što treba. Ovo će isto biti riješeno u prvom kvartalu", rekao je Vrdoljak u emisiji Veto.

Kazao je i kako nije zagovornik obaveznog članstva u HGK "posebno ne za male obrtnike".

"Tko god krene u posao, neće u početku ništa plaćati. I mali obrtnici će biti rasterećeni plaćanja samo pitanje u kojoj mjeri", objasnio je Vrdoljak.

Pročitajte više