Vrhovni sud odlučio: Glavaševa tužba protiv Vrkića i dalje će se voditi u Osijeku

Foto: Arhiva

VRHOVNI sud odbio je zahtjev za prenošenjem nadležnosti u predmetu privatne tužbe za klevetu koju je utemeljitelj HDSSB-a Branimir Glavaš podnio protiv osječkog gradonačelnika Ivana Vrkića, pa će se postupak nastaviti voditi na osječkom Općinskom sudu, doznaje se u utorak na tome sudu.

Na ročištu održanom 2. listopada, Vrkićeva odvjetnica Ksenija Vržina je zatražila izuzeće Kaznenog odjela osječkog Općinskog suda zbog sumnje u pristranost, a naknadno je, izražavajući sumnju da je i osječki Županijski sud pristran, uputila prijedlog za prijenos nadležnosti nad tim predmetom na neki drugi sud i spis je dostavljen Vrhovnom sudu RH.

Vrhovni sud smatra kako razlozi poput podijeljenosti osječke javnosti i navodnog Glavaševog utjecaja u Osijeku nisu zakonska osnova za prijenos nadležnosti na neki drugi sud, pa je zahtjev odbio kao neutemeljen.

Novo ročište zakazat će se nakon što rješenje Vrhovnog suda bude dostavljeno strankama.

Glavaš je Vrkića tužio zbog njegovih izjava u veljači ove godine u kojima ga je nazvao ratnim profiterom i prozvao za pokušaj izazivanja kaosa u Osijeku, dirigiranim telefonom iz Mostara, a nadležne institucije pozvao da istraže i provjere odakle Glavašu kuće, stanovi i poslovni prostori.

Pročitajte više