Vrhovni sud povisio kazne za teško ubojstvo radnice supetarske mjenjačnice

Foto: Scx.hu

VRHOVNI SUD povisio je, i to značajno, kazne za teško ubojstvo iz koristoljublja Silvije Lučić, djelatnice supetarske mjenjačnice Abigo.

Marko Majić će tako umjesto 15 godina zatvora odrobijati čak 22 godine, a njegov partner Neno Popić umjesto 14 - 21 godinu zatvora. Vrhovni sud potvrdio je presudu suca Vladimira Živaljića da se radilo o neizravnoj namjeri.

35-godišnja radnica mjenjačnice, prognanica iz Vukovara, okrutno je ugušena u kući 1. prosinca 2011. godine. Okrivljenici su se dočepali ključa mjenjačnice te odnijeli sef sa 240 tisuća kuna. Policija je brzo pohvatala sumnjivce, a sef je nađen u kanti za otpatke na trajektu koji plovi na relaciji Supetar - Split.

Sudac: Nisu je htjeli ubiti, ali su morali znati da žrtva može nastradati

Nepravomoćna presuda objavljena je prije godinu dana.

"Nisu je htjeli ubiti, jednostavno su je surovo napali, no svakako su morali znati da žrtva može nastradati. Bili su potpuno ravnodušni prema činjenici da ona može umrijeti. Kako ubojstvo nije bilo dio njihovog plana, nismo ih kaznili kaznama dugotrajnog zatvora. Držimo da su kazne primjerene postupcima i posljedicama. Popiću smo dali godinu dana zatvora manje s obzirom na njegovo teško zdravstveno stanje", pojasnio je sudac Živaljić na objavi.

Nije okrutno ubojstvo, jer žrtva nije dugo patila

Presudom je bila nezadovoljna obitelj pokojne, ali i splitsko tužilaštvo pa su podnijeli žalbu Vrhovnom sudu. Tijekom suđenja utvrđeno je da se nije radilo o okrutnom ubojstvu jer žrtva nije dovoljno dugo patila, već se brzo onesvijestila.

Silviju Lučić dočekali su u stanu, napali je, vezali užetom oko nogu i ruku te joj ljepljivom trakom oblijepili glavu, nos i usta tako da nije mogla disati.

Majić je pljačku priznao, ali je tvrdio da sa ubojstvom nema ništa. Branio se da je samo uzeo ključeve mjenjačnice i otišao. Popić je, pak, negirao da je uopće bio u njezinom stanu i da ima išta sa ubojstvom.

Pročitajte više