Vučić očekuje dogovor sa Srbima s Kosova: Srbija u teškim okolnostima nije mogla bolje

Foto: Blic

PRVI potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić očekuje dogovor sa Srbima sa sjevera Kosova i Metohije u vezi s prijedlogom sporazuma iz Bruxellesa. Srbija u teškim okolnostima nije mogla bolje, istaknuo je Vučić.

"Očekujem da se dogovorimo i nađemo rješenje sa Srbima sa sjevera Kosova i ujedinjeni nastupamo kao što smo to uvijek činili. Niti mi možemo bez svog naroda, niti naš narod može bez svoje Srbije", rekao je Vučić.

Komentirajući briselski sporazum Beograda i Prištine Vučić je rekao da Srbija, u teškim okolnostima, nije mogla bolje i više. To je zato što Srbija nije imala prave saveznike, što tek u ovom trenutku postaje zemlja koja će imati jednak ugled i utjecaj sa zemljama u regiji, naglasio je potpredsjednik Vlade Srbije. Kako je istaknuo, dogovor će stvoriti uvjete budućim generacijama za bolju poziciju Srbije i lakše očuvanje državnih i nacionalnih interesa.

Vučić je izvijestio da je zaustavio istrage o prijetnjama koje su mu upućene. Znamo tko je prijetio i odakle dolazi, ali što da mu činimo? Kada netko govori o krvavom djetetu, onda nemam što reći. Pozivam te kukavice koje su to naložile, a koje znam dobro, a oni znaju da sam hrabriji od njih, da izađu i da to učine, rekao je Vučić.

Naveo je da je Srbija neuređena zemlja i da će proći još puno vremena dok ne postane normalna i pristojna država. Nema vremena za kukanje, Srbija čvrsto i odlučno korača naprijed i takvi je neće moći zaustaviti. To jamčim, rekao je prvi potpredsjednik vlade.

Vučiću i premijeru Ivici Dačiću su, kako navode, SMS porukama upućene brojne prijetnje nakon parafiranja sporazuma o Kosovu u Bruxellesu 19. travnja. Iz MUP-a su poručili da će nastaviti istragu unatoč protivljenju Dačića i Vučića.

Pročitajte više