Vukovina uzvraća udarac: "Nek´ Milanović prestane vrijeđati ostale dijelove Lijepe naše, jer o njima ne zna ništa!"

Screenshot: Google Street View

NAKON što je braneći stranačku kolegicu Ingrid Antičević Marinović izvrijeđao angliste i profesore engleskog jezika, premijer Zoran Milanović u svojim javnim obraćanjima ne prestaje vrijeđati hrvatske građane. Najnoviji "biser" prosuo je Milanović u svom današnjem obraćanju dok se žestio zbog prozivke oko "građanskog rata".

Milanović je izvalio: "... stručnjaci za finski rat iz Špičkovine ili Vukovine nam objašnjavaju koliko je bilo mrtvih, kao da su ih oni osobno prebrojavali i slično...", na što mu je gradonačelnik Velike Gorice (Vukovina je mjesto pokraj Velike Gorice, op.a.) Dražen Barišić uzvratio: "Nek' Milanović prestane vrijeđati ostale dijelove Lijepe naše, jer o njima ne zna ništa!".
 
"Pozivam premijera Zorana Milanovića da iz svojih metaforičnih izjava izostavi vrijeđanje i omalovažavanje gradova i mjesta koji nisu Zagreb! Nedopustivo je njegovo ponašanje kojim se služi kako bi opravdao svoju nesposobnost upravljanja državom. Kad već govori o povijesti, zanima me zna li da je upravo u župi Vukovina, koju spominje s pogrdnim i uzvišenim tonom, rođeno puno značajnih osoba, poput Jurja Habdelića koji je bio promicatelj hrvatskog jezika?

Sramota je, da ne kažem neku težu riječ, da hrvatski premijer ne priznaje ništa osim Zagreba i da bez ikakve grižnje savjesti vrijeđa naše ljude, profesore i cijeli grad. Neka dođe u Vukovinu pa neka odmjeri znanje iz povijesti s nama, da vidimo što je to njega elitna škola sa srebrnom žlicom u ustima naučila više nego što su naše škole naučile ljude iz Velike Gorice", poručio mu je Barišić.

HSS Milanoviću: Počnite se baviti poslom za koji ste izabrani


Hrvatska seljačka stranka pozvala je premijera Zorana Milanovića da se počne baviti egzistencijalnim problemima hrvatskih građana, pravima na rad, rješavanjem gospodarsko-financijskih problema, "dužničkim ropstvom građana", spašavanjem hrvatskog sela i poljoprivrede te osiguravanjem europskih socijalnih standarda.

Premijeru su poručili da se ostavi ocjenjivanja profesora engleskog jezika, prebrojavanjem krvnih zrnaca lijevih i desnih u Hrvatskoj, finskih ratova i svadljiva tona kojim komunicirate sa hrvatskom javnošću.

"Pozivamo Premijera da se konačno u svojim istupima počne baviti egzistencijalnim problemima hrvatskih građana, njihovim temeljnim ljudskim pravima, prije svega prava na rad, rješavanjem gorućih gospodarsko-financijskih problema ove zemlje, dužničkim ropstvom njenih građana, spašavanjem hrvatskog sela i poljoprivrede, a osobito osiguravanjem europskih socijalnih standarda.

Gospodine Premijeru, ostavite se neprimjerenih ocjenjivanja profesora engleskog jezika, prebrojavanjem krvnih zrnaca lijevih i desnih u Hrvatskoj, finskih ratova i svadljiva tona kojim komunicirate sa hrvatskom javnošću.

Mi razumijemo Vašu predizbornu potrebu polarizacije političke scene na lijeve i desne, ali u ovoj zemlji postoji i razuman centar, dakle ljudi koji se ne žele vječno svađati i dijeliti  nego prije svega biti konstruktivni i odgovorni", stoji u priopćenju HSS-a.

Vukšić: Neka Milanović vodi državu, a ne da se svađa s novinarima

Izjave premijera Zorana Milanovića, ali i zabrane novinarskih pitanja komentirao je šef saborskog odbora za medije Branko Vukšić.

"Neka prije svega, Milanović daje kraće izjave, pa mu ih neće kratiti. Drugo, neka vodi državu, neka se ne svađa s novinarima jer to nije njegov posao. Druga stvar, novinari profesionalno obavljaju svoj posao i odgovaraju za svoj posao, ako su oni nešto skrivili, oni će i odgovarati. Ali nije posao premijera držati lekcije svakome, a ne pomesti ispred svojih vratiju", istaknuo je Vukšić.

Pročitajte više