ZET-ov autobus bio pun ljudi: Vozač izbjegavao auto pa udario u rasvjetni stup, 38 ozlijeđenih

Foto: Tomislav Miletić,Igor Kralj/Pixsell, Galerija: Hina

JUTROS u 8.20 došlo je do prometne nesreće na križanju Slavonske i Servisne ceste, u kojoj su sudjelovali autobus ZET-a i osobno vozilo. Kako doznajemo, autobus je bio pun ljudi!

Iz policije javljaju kako ima više ozlijeđenih osoba. Prema prvim informacijama ozlijeđeno je 38 osoba, od kojih nekoliko njih ima teške ozljede, no nitko nije u životnoj opasnosti, iz bolnica se čekaju izvješća o vrstama ozljeda.

Većini ozlijeđenih, kako se doznaje po zagrebačkim bolnicama, pomoć je pružena u KBC-u Zagreb i Traumatološkoj klinici, dok je dio zbrinut u KB Dubrava i Merkur.

Servisna cesta je zatvorena za promet.

U nesreći je sudjelovao autobus linije 276 koji prometuje na relaciji Kvaternikov trg- Ivanja Reka - Dumovec. Autobusne linije 216, 225 i 276 prometuju preusmjereno Slavonskom avenijom i Čulinečkom cestom, izvijestili su iz ZET-a.

"Vozač autobusa na liniji 216 (Kvaternikov trg – Ivanja Reka) prema prvim je informacijama pokušao izbjeći sudar s osobnim vozilom koje se sa sporedne ceste uključivalo na Servisnu. Autobus je pritom udario u stup javne rasvjete. U nesreći je, nažalost, ozlijeđeno više osoba. U tijeku su intervencije hitne medicinske pomoći te očevid prometne policije, a na terenu su i interventne ekipe ZET-a.", javili su iz ZET-a.

Poručuju kako će više informacija imati u kasnijim popodnevnim satima kada će im i policija poslati svoje rezultate. Pitali smo i u kakvom je stanju vozač, s obzirom na prednje staklo, on je također zatražio liječničku pomoć, a zasad nije poznato o kakvim se ozljedama radi.

Imate li fotografije s mjesta događaja šaljite nam na foto@index.hr





Pročitajte više