Za njih nema štednje: Gradonačelnici u potrazi za automobilima vrijednim do 400 tisuća kuna s puno konja i opreme!

Foto: Grad Varaždin, Grad Novi Marof, Grad Zabok, Grad Umag

NEKOLIKO hrvatskih gradonačelnika ovih dana objavila su javne natječaje za kupnju automobila, i to ne bilo kakvih. U ponudama su naveli točne specifikacije iz kojih se može iščitati da im štednja u ova krizna vremena i nije na pameti. Naravno, opravdanje će naći u sigurnosti i dugim putovanjima.

Habuš će se voziti u crnoj limuzini s 250 konja vrijednoj 390 tisuća kuna



Prema natječajnoj dokumentaciji, varaždinski gradonačelnik Goran Habuš (HNS) će juriti u metalik crnoj limuzini s automatskim mjenjačem, BI-xenon svjetlima, alu felgama od 18´´, a auto će imati 250 konjskih snaga.

Mora imati i grijana kožna sjedala, te grijanje vozila u mirovanju, minimalno dvozonsku klimu, a i zračni jastuk za koljeno vozača.



Umaški gradonačelnik želi limuzinu vrijednu 350 tisuća kuna

I umaški gradonačelnik želi benzinsku limuzinu s minimum 245 konjskih snaga. Mora imati minimum 4 cilindra i biti crne metalik boje te imati automatski mjenjač.  Aluminijske felge 18´´, ručice na vratima u boji vozila. SDP-ovac Vili Bassanese, malo je skromniji od Habuša jer njegova limuzina može imati samo automatski klima uređaj...



Gradonačelnik Novog Marofa želi dizelsku limuzinu sa 170 konja za 275 tisuća kuna



U potrazi za novim automobilom je i gradonačelnik Novog Marofa HNS-ovac Darko Hrenić. Ne traži tako jak auto poput kolege iz susjednog Varaždina. Njegov treba imati tek 170 konja i biti dizelaš crne ili bijele boje. Treba imati automatski četverozonski klima uređaj, grijanja prednja sjedala, električno podešavanje lumbalnog dijela sjedala vozača u 4 smjera, head-up display

Zabok traži dizela sa 150 konjskih snaga za 312 tisuća kuna

Grad Zabok traži automobil vrijedan 312 tisuća kuna. Mora imati grijana sjedala presvučena kombinacijom umjetne kože i tkanine, xenonke, metalik crnu boju...  Ivan Hanžek je gradonačelnik Zaboka i član SDP-a.

Karlovački gradonačelnik pitao građane: Koji automobil da kupim?

Karlovački gradonačelnik Damir Jelić (HDZ) objasnio je građanima kako je njegov službeni automobil iz 1999. godine. "Zbog sigurnosti i visokih godišnjih troškova održavanja, taj Volvo bi trebao biti zamijenjen novim, sigurnijim i jeftinijim vozilom. Koje vozilo bi trebao koristiti gradonačelnik?", pitao je svoj sugrađane gradonačelnik u anketi na stranicama Grada te ponudio odgovore:

Volvo s60, Audi a6, Mercedes c klase, VW Passat, neko drugo vozilo ili svejedno. Najviše građana, čak 73 posto dosad je glasalo za Passata.

Pročitajte više