Zaboravio da mora natrag u zatvor: Branko Dokić izašao zbog operacije pa ga morala tražiti policija

Foto: Arhiva

SOLINJANIN Branko Dokić nije se vratio na izdržavanje zatvorske kazne pa ga je morala potražiti policija! Dokića su pustili na operaciju, no on kao da je zaboravio na obavezu koju mu je država nametnula zbog pljačke benzinske crpke 2002. godine u Kaštelima.

Dokić se očito zaželio slobode pa nije htio natrag iza rešetaka. Kako se nikome nije javio mjesec i pol dana, raspisana je potraga. Policija ga je pronašla u kući njegovog punca u Solinu. Nakon višesatnog nagovaranja ipak je pristao poći s njima. Čeka ga dvije godine zatvora.

Boravak u ćeliji teško mu pada

U Ministarstvu pravosuđa potvrđeno nam je kako se Dokić izgubio na neko vrijeme te da ga je morala potražiti policija. Je li bilo kakvih sankcija zbog preslobodnog ponašanja, nije poznato. Dokića su, inače, na operaciju pustili iz Remetinca. Promatrali su ga u Centru za dijagnostiku, u sklopu propisanog tretmana prije upućivanja okrivljenika na služenje zatvorske kazne.

Zna se od ranije kako Branku Dokiću boravak iza rešetaka teško pada. Prije desetak godina u ćeliji je čak pokušao i suicid. Gadno se po vratu razrezao se žiletom.

Tata Dokić pokušao zapaliti upravnu zgradu Cemexa, brat osuđen zbog dilanja heroina

Branko, inače, dolazi iz živopisne obitelji Dokić. Brat Igor osuđen je za dilanje heroina s braćom Svalina i Ahmeti, dok je otac Radoje prije pet godina pokušao zapaliti upravnu zgradu Cemexa uzrujan zbog miniranja od kojeg mu se trese kuća. Da se zlo sprema, policiju je obavijestio upravo Branko. Policajci su stigli taman na vrijeme da Radoja otprate kilometar po magistrali do sjedišta tvornica cementa. U ruci je nosio kanister pun benzina i upaljač pa ga nisu htjeli smetati. 

Iz zatvora se bježi često

Bijeg sa izdržavanje kazne, poput Dokićevog, inače, nije rijetkost. Štoviše, izgleda da je to postao običaj. Tako se i Željko Rajić, osuđen zbog dilanja marihuane i vatrenog incidenta u "torcidaškom" kafiću Krom, nije vratio u zatvor nakon što su ga pustili da operira kilu. Njega su pronašli u Zagrebu.

Nedavno je, pak, s tetkinog sprovoda u kaštelanskom zaleđu pobjegao Stjepan Mihovilović, koji u Šibeniku služi zatvorsku kaznu zbog razbojništva. Uhvatili su ga nakon deset sati u klubu Tropic na Bačvicama. 

Pročitajte više