"Zaboravljena žrtva" pokolja u Newtownu: Adam Lanza majku četiri puta nastrijelio u glavu dok je ležala u krevetu

Screenshot: CNN

KAD LJUDI govore o pokolju u Newtownu kao broj žrtava uglavnom se spominje 26. Broj je to osoba koje je Adam Lanza pobio u osnovnoj školi Sandy Hoook. Zvona u znak sjećanja na žrtve oglasit će se u 9.30 sati prema lokalnom vremenu, točno tjedan dana nakon pokolja, 26 puta - za svako od dvadesetero ubijene djece i šest zaposlenica škole. Rijetko tko spominje prvu ubijenu osobu u pokolju - majku ubojice, Nancy Lanzu. Nju je pomahnitali Adam, dok je ležala u krevetu, u glavu nastrijelio četiri puta. Ona je, kako prenosi USA Today, "zaboravljena žrtva" - broj 27.

Nancy Lanza pokopana je u četvrtak na privatnoj ceremoniji na kojoj je bilo svega oko 25 članova obitelji. Na tisuće svijeća, cvijeća, poruka, balona, anđela i plišanih igračaka ostavljene su za 26 žrtava pobijenih u osnovnoj školi, tek jedna poruka u znak sjećanja na Nancy - pismo kojeg je napisao njen prijatelj, a u kojem se između ostalog navodi: "Drugi sad dijele bol zbog onog s čim si se morala sama nositi. Neka onaj tko je među nama bez grijeha prvi baci kamen".

Nitko javno ne svaljuje krivnju direktno na Nancy, ali rijetko tko mirno prelazi preko činjenice da je Adam u krvavom pokolju koristio oružje koje je ona držala u kući, te da je upravo ona bila osoba koja ga je naučila pucati.

Pročitajte više