Zadar: Slovaci provaljivali u automobile blokirajući frekvencije za daljinsko zaključavanje

Foto: Caitlin Regan/Flickr

POLICAJCI II policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom Slovaka u dobi od 39 i 48-godina koje se sumnjiči da su se okoristili tehnologijom da bi izveli seriju teških krađa i krađa na zadarskom području.

Slovaci su u proteklih mjesec dana, u deset navrata, na parkiralištima u Zadru i okolici, uporabom specijaliziranog uređaja za blokiranje frekvencije ključa za daljinsko zaključavanje automobila, provalili u automobile više stranih i domaćih državljana iz kojih su otuđivali novac, bankovne kartice, mobitele, prijenosna računala i druge vrijedne predmete koje su skrivali u unajmljenom stanu u Zadru, navodi priopćenje PU zadarske. 

Također ih se sumnjiči za šest krađa iz automobila počinjenih na zadarskom području. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja dio otuđenih predmeta je pronađen i biti će vraćen vlasnicima, a prijavljeni muškarci su uz kaznenu prijavu zbog teških krađa i krađa privedeni sucu istrage Županijskog suda u Zadru. 

Pročitajte više