Zagrebački branitelji: Nacionalistima je trebalo odobriti okupljanje



"TRAŽIMO da se bez obzira na različitost svjetonazora vlasti i organizatora dozvole okupljanja takve i svakakve vrste. Mi smo za slobodu javno izgovorene riječi, slobodu mišljenja i dijaloga, slobodu medija i pisane riječi, te stoga tražimo da se ne barata sa zabranama i u javnom i političkom životu, jer se tada opravdanom može postaviti pitanje svih različitosti i okupljanja vezana uz njih", navodi se u priopćenju Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara kojeg potpisuje predsjednik Damir Jašarević u kojem su se osvrnuli na zabranu nacionalističkog skupa u Zagrebu u organizaciji HČSP-a. 

Zagrebački branitelji kažu da treba pokušati sve da se spriječi talibanizacija hrvatskog političkog i društvenog života jer se na taj način, ističu branitelji, vrši higijena mišljenja.

"Naš narod je uvijek znao i zna procijeniti pojedine vrijednosti koje se nameću na političkom tržištu", smatraju zagrebački branitelji koji podsjećaju da su 1990. godine vršili demokratizaciju hrvatskog društva koja se očitovala u tri temeljne odrednice i tržišno gospodarstvo, višestranačje i demokratizacija političkog i cjelokupnog života.

"Ujedno smo sa zanimanjem pratili i šutnju hrvatske Vlade kada je bilo riječi o revitalizaciji četničkog pokreta u Srbiji, onog istog koji je nanio zlo i bili smo suočeni sa šutnjom jer je to ‘unutrašnja stvar susjedne države’. Na žalost, voljeli bismo da je hrvatska vanjska politika mnogo agresivnija kada je riječ o obnovi zločinačkih organizacija koje su nanijele zlo hrvatskom narodu, a ne samo na unutarnjem političkom planu kada se treba razračunavati sa političkim neistomišljenicima", smatraju zagrebački branitelji.

Pročitajte više