Zagrebački smart shopovi i dalje djeci prodaju drogu

Screenshot: HRT

SMART SHOPOVI i dalje prodaju djeci soli za kupanje i osvježivače zraka koje oni koriste za drogiranje, doznaje HRT. Nedavno je nakon konzumacije jednog takvog preparata u Zagrebu, na ulici umro 15-godišnji dječak.

>Nove droge dostupne u trgovinama: "Kakva je to sol za kupanje koja nije za mlađe od 18 godina?"

Iako policija tvrdi da je zabranila prodaju, u sat vremena skrivenom kamerom u Tkalčićevoj ulici HRT je snimio petnaestak tinejdžera kako ulaze u dućan. Mnogi od njih izašli su s plastičnim vrećicama, a neki su odmah smotali njihov sadržaj i popušili ga u obližnjoj uličici.

Nakon tragedije policija je s carinom i sanitarnom inspekcijom obišla 15-ak smart shopova. Pronađene materijale poslali su na vještačenja u Centar Ivan Vučetić, a obrtima je zabranjeno stavljanje u promet tog proizvoda dok se ispitivanjem ne utvrdi zdravstvena ispravnost, odnosno sukladnost s propisima.

Vladin ured: Roditelji moraju znati gdje su im djeca i što rade

Međutim, u dućanu u centru Zagreba, jednom od onih koje je policija obišla, prodaja nepoznatih narkotika maloljetnicima traje kao da se tragedija nije dogodila.

Policija i Ministarstvo zdravlja prebacuju odgovornost. Gostujući u Dnevniku HRT-a ministar Ranko Ostojić rekao je kako su policijski službenici u svakom trenutku spremni asistirati djelatnicima Ministarstva zdravlja, a na njima je da pregledaju i utvrde prodaju li se proizvodi koji su zabranjeni.

Iz Vladina ureda za suzbijanje narkotika još su jednom poručili roditeljima da u svakom trenutku moraju znati gdje im je dijete i što radi.

Pročitajte više