Zaninović pokreće inicijativu za zaštitu Bačvica: U Splitu vlada kaos, a političari se bave sami sobom

PREDSJEDNIK gradskog kotara Bačvice Tomislav Zaninović jedan je od onih koji uopće nisu zadovoljni stanjem na najpopularnijem splitskom kupalištu. Za to je, drži, kriv koncesionar Bačvice plaža, ali i onaj koji mu koncesiju daje - Grad Split. Upravo zbog toga Zaninović zajedno s fotografom i prekaljenim piciginašem Paunom Paunovićem pokreće Građanski inicijativu za zaštitu Bačvica, kroz koju će se suprotstaviti daljnjoj devastaciji prostora.

Koncesionar na Bačvicama brine samo o profitu, tj. kafićima

"Koncesionar Bačvice plaže brine samo za ono što mu donosi profit, a to su kafići. Tu se otprilike završava i briga koncesionara za Bačvice. Premda se mora brinuti o cijelom prostoru koji mu je povjeren, koncesionar to ne radi. Potpuno je ista stvar i na ostalim splitskim plažama. Treba pokrenuti pitanje odgovornosti koncesionara, ali i onoga koji im daje koncesije, a to je Grad Split", kaže Zaninović, koji je prije dva mjeseca upravo na Indexu istaknuo svoju kandidaturu za gradonačelnika Splita. 

SDP se bavi uhljebljivanjem kadrova, a HDZ unutarstranačkim borbama

"Bačvice su postali ciganski vašar. Kaos koji tu vlada najbolje oslikava kaos koji vlada u cijelom Gradu. I nitko se na to ni ne osvrće. Čak ni oni kojima je to posao. Političari se, nažalost, u Splitu bave sami sobom, a ne javnim potrebama i općim interesom. Kerum je na odlasku, a oni koji bi trebali biti glavni kandidati za preuzimanje vlasti, SDP i HDZ, zabavljeni su samim sobom. SDP-ovcima je trenutačno najbitnije uhljebljivanje svojih kadrova u javnim poduzećima, dok je HDZ potpuno van funkcije. Bave se unutarstranačkim borbama i tumačenjem povijesnih zbivanja. Ti ljudi su izgubili osjećaj za realitet. Ne vidim što bi oni dobroga mogli ponuditi građanima Splita", kaže Zaninović.

Pročitajte više