Zastara za 10 torcidaša: Čabo i družina bez odgovornosti za napad na BBB u Dugopolju

OPĆINSKI sud u Splitu nije uspio na vrijeme riješiti slučaj 10 torcidaša optuženih za sudjelovanje u grupi koja je napala navijače Dinama u Dugopolju 6. prosinca 2003. godine. Sudac Mario Franetović konstatirao je nedavno da je nastupila zastara. Zašto je do toga došlo, nažalost, nismo uspjeli doznati. Slučaj je sudac Franetović zadužio 2007. godine kada je sudac Zoran Kežić prešao na Županijski sud u Splitu.

Suđenje Tocidašima razdvojeno radi efikasnijeg suđenja okončano zastarom

Desetorici Torcidaša se isprva sudilo zajedno s vinovnicima napada predvođenih Velimirom Ronkulinom. Suđenje su obilježili stalni sukobi njegovog branitelja Evelina Tonkovića, danas zamjenika ministra Ostojić i suca Kežića. Napetosti su kulminirale kada je policija dovela Ronkulina na raspravu u - pidžami. Postupak je kasnije razdvojen radi učinkovitijeg suđenja. Nažalost, deset godina od napada i devet godina od podizanja optužnice, može se konstatirati tek da je optužba protiv većine torcidaša otišla u zastaru.

Među desetoricom i Pavao Grubišić Čabo

Među desetoricom je i Pavao Grubišić Čabo, najpoznatiji po obračunu s Kerumom na splitskoj rivi. Čabo je je nedavno razbijao po Pravnom fakultetu u Splitu te napravio štetu od 70 tisuća kuna. Napad je obrazložio željom da ukaže na svu nepravdu Zakona o strateškim investicijama. U doba napada na pripadnike BBB-a u Dugopolju, Grubišić Čabo je obnašao dužnost tajnika Torcide.

 

Pročitajte više