Zašto se ubio policajac? "Ako su nad njim provodili mobing jer je prijavio korupciju, mora se naći krivac!"

Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

27-GODIŠNJI policajac Dino Molnar na Badnjak je poslao pismo ministru Ostojiću, USKOK-u i Odjelu za unutarnju kontrolu MUP-a. Žalio se na nepravilnosti u radu, korupciju lokalne policije i svojih šefova, te mobing koji je proživljavao jer se borio protiv toga. U pismima je, kako je objavio Večernji list, objašnjavao na koji način su se brisali prekršaji te da se žalio svojim nadređenima međutim sve što je dobio nazad bio je - mobing.

Indexu je informacije o prijavljivanju nepravilnosti potvrdio glasnogovornik međimurske policije. "Postupak ispitivanja pritužbi provodi Odjel za unutarnju kontrolu.", rekao nam je kratko upućujući nas na Ravnateljstvo policije za daljnje upite.

Jagić: Ministar mora oformiti posebnu skupinu ljudi od povjerenja koji će utvrditi što će se dogoditi!

Predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić Indexu je kazao kako su poslali zahtjev ministru Ostojiću da oformi posebnu skupinu s kompetentnim ljudima koji će istražiti što se zaista dogodilo u PU Međimurskoj i što je uzrokom nesretnog događaja.

"To se mora ispitati. Tražimo pismeno očitovanje od MUP-a, u radnoj skupini trebali bi biti doktori, psiholozi i kriminolozi, iskusni i kompetentni koje trebaju ustanoviti je li mobing jedan od razloga što se mladić ubio. Ukoliko se ustanovi da jest, krivci moraju kazneno odgovarati", kazao nam je Jagić.

Pročitajte više