Zatvor za 44-godišnjaka koji je ostavio djevojku da umre na stubištu

Ilustracija: Arhiva

KAO ŠTO se i očekivalo, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu zatražilo je istražni zatvor za 44-godišnjaka osumnjičenog da je koncem kolovoza ostavio drogiranu 28-godišnju konobaricu da umre na stubištu zgrade u Splitu. Sudac istrage prihvatio je prijedlog te odredio istražni zatvor osumnjičenom kako ne bi ometao istragu utjecajem na svjedoke.

Pozlilo joj od droge i alkohola, 14 sati provela na stubištu prije no što su je našli 

Državno odvjetništvo navodi da je osumnjičeni proveo večer s pokojnom koja je konzumirala veću količinu alkohola i droge te joj je pozlilo. Prebacio ju je iz Rogoznice do zgrade Lazarice u kojoj je iznajmila stan. Na stubištu je provela 14 sati prije no što ju je pronašao jedan stanar. Zgrada, naime, ima problema s papirima pa je rijetko koji stan useljen. Nalazi se, inače, nepunih 100 metara od splitske bolnice u koju je 28-godišnjaka prebačena po pronalasku. Nažalost, nije joj bilo spasa. Umrla je 3. rujna, nakon čega je Državno odvjetništvo stupilo u akciju i naložilo policiji detaljnu istragu slučaja.

Supruga odvjetnica ništa ne zna

Do 44-godišnjaka su došli nakon pregleda video nadzora zgrade. Jasno se vidi kako nosi konobaricu ispod ruke. Vidi se i kako djevojka nije pri sebi.

Osumnjičeni je, inače, oženjen i otac dvoje djece, a supruga mu je odvjetnica. Jučer smo je kontaktirali, ali nam nije imala ništa za kazati.

Pretpostavlja se da je osumnjičeni djevojku ostavio na stubama zgrade, a ne u tek 100 metara udaljenoj bolnici, radi diskrecije. Da ju je, naime, u takvom stanju doveo u bolnicu, sasvim sigurno bi liječnici obavijestili policiju, a od osumnjičenog uzeli podatke.  

Baraba mu oteo skupocjeni Rolex

Osumnjičenik je, inače, prije par godina bio žrtva Kerumovog boksača Ante Bilića zvanoga Baraba, koji mu je uz prijetnju pištolja oteo skupocjeni sat Rolex, o čemu je Index već pisao. Upravo je to navodno bio razlog zbog kojeg su zahladili odnosi između Bilića i njegovog mecene Marijana Bilića Kovačevića zvanog Kova. Situacija se razriješila na način da je prije nepunih godinu dana Baraba s četiri metka likvidirao Kovu u Podstrani.

 

Pročitajte više