Završio prvi dan arbitražnog postupka protiv MOL-a: "Došla je ekipa koja brine o hrvatskim nacionalnim interesima"

Foto: Hina

U PARIZU je završio prvi dan arbitražnog postupka između hrvatske Vlade i MOL-a. Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak zadovoljan je kako je proteklo prvo ročište.

"Postupak i detalji postupka i sadržaj na ročištima koje obje strane iznose ne mogu biti javne", izjavio je Ivan Vrdoljak za Novu TV i kazao kako su naši odvjetnici i pravnici odradili odličan posao prezentiranja hrvatskog nacionalnog interesa.

Vrdoljak je kazao i kako se nada da će početak arbitraže omekšati stavove kolega iz MOL-a te da će shvatiti da moraju biti partneri Republici Hrvatskoj ako misle razvijati Inu.

"Mislim da svaki korak koji mi radimo njima dokazuje da je došla ekipa koja brine o hrvatskim nacionalnim interesima, da je ono kako se prije radilo ipak stvar prošlosti", izjavio je Vrdoljak.

Dodaje i da je moguć dogovor tijekom arbitražnog procesa i kaže kako bi volio da do arbitraže nije došlo.

"Ja otvaram uvijek vrata da nastavljamo razgovore i da do dogovora dođe prije kraja arbitraže, ali nikada po cijenu da žrtvujemo neke nacionalne interese", pojasnio je Vrdoljak za Novu TV i dodao da će pozvati kolege iz MOL-a na novi krug razgovora koji bi se trebao obaviti na jesen.

Pročitajte više