Zbog Zagreb Pridea mogući prekidi prometa u centru: "Mi smo 100% za šarenu Hrvatsku"

Foto: FAH

U SUBOTU 13. lipnja 2015. godine od 15 sati na Trgu Marka Marulića i u Parku Ribnjak te na području užeg centra Zagreba, održat će se javno okupljanje u organizaciji Zagreb Pride-a, najavljuju iz PU zagrebačke. Iz tog razloga policija je upozorila na moguće zastoje u prometu.

Sudionici skupa će nakon okupljanja oko 16 sati na prostoru Trga Marka Marulića formirati povorku u kojoj će krenuti do Parka Ribnjak slijedećom trasom:

TRG MARKA MARULIĆA – ULICA FARKAŠA VUKOTINOVIĆA – SAVSKA CESTA – ROOSEVELTOV TRG – TMT – FRANKOPANSKA – ILICA – TRG BANA JOSIPA JELAČIĆA – JURIŠIĆEVA ULICA – DRAŠKOVIĆEVA ULICA – ŠOŠTARIĆEVA ULICA – ULICA RIBNJAK – PARK RIBNJAK.

Za vrijeme prolaska povorke, promet svih vozila po trasi kretanja bit će obustavljen i preusmjeren na okolne prometnice.

Zagrebačka policija stoga od 16 do 17 sati očekuje kraće prekide kretanja, odnosno otežani promet u središnjem dijelu grada te moli građane za razumijevanje i strpljenje.

Zagreb Pride: Mi smo 100% za šarenu Hrvatsku

Iz Zagreb Pridea najavili su da se Povorka ponosa ove godine održava pod sloganom "Glasnije i hrabrije: Antifašizam - bez kompromisa!“.

"Ovogodišnjom Povorkom želimo pokazati naše nezadovoljstvo i zabrinutost smjerom u kojem Hrvatska i njeno društvo idu. Ove godine, mi, lezbe, pederi, bi, trans i queer osobe u Povorci ponosa, svoju LGBTIQ Povorku ponosa posvećujemo svim građankama i građanima. Mi ne želimo više mirno stajati i šutke gledati kako se u javnosti promovira isključivost, šovinizam, brojenje krvnih zrnaca, jednoumlje, nasilje, ustašovanje i fašizam.

Zagreb Pride ove godine je za 100% šarenu Hrvatsku, za Hrvatsku svih naših sugrađana i sugrađanki, za Hrvatsku različitosti - za Hrvatsku svih nas", poručuju iz Zagreb Pridea.

Najavljuju da okupljanje počinje u 15 sati na Marulićevom trgu, a povorka će se od 16 do 17:30 sati kretati sljedećom rutom: Ulicom Farkaša Vukotinovića („zeleni val“), Roosveltovim trgom, Trgom maršala Tita, Frankopanskom ulicom, Ilicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Ulicom Nikole Jurišića, Draškovićevom ulicom, Šoštarićevom ulicom - park Ribnjak.

 
 
 
 

Pročitajte više