Zbog pedofilskog skandala blokirana 4 milijuna funti vrijedna ostavština bivšeg BBC-jevog voditelja

OSTAVŠTINA bivšeg BBC-jevog voditelja Jimmyja Savilea blokirana je zbog pedofilskog skandala. Riječ je o nešto više od četiri milijuna funti, kojima nakon njegove smrti upravlja banka.

Policija istražuje brojne prijave navodnih žrtava voditelja koji se proslavio emisijom 'Top of the pops'. Sumnja se da je u 40 godina karijere seksualno napastovao stotine djevojka, ali i dječaka.

Odvjetnici nekih od navodnih žrtava najavili su da će iz ostavštine tražiti isplatu odštete. Britanska televizijska zvijezda preminula je lani u 84. godini.

Podsjetimo, Savile je redovito noću dovodio maloljetne djevojke u bolnicu u kojoj je radio kao volonter, potvrdio je to bivši portir bolnice u današnjem intervjuu, javlja AFP. Skandal koji se razvio oko Savilea, koji je preminuo prošle godine u dobi od 84 godine, dodatno se proširio, a u istragu su uključene i brojne institucije u kojima se navodno zlostavljanje događalo, uključujući zgradu BBC-ja i tri bolnice.

Prema tvrdnjama policije, javilo se preko 300 žrtava koje tvrde da ih je Savile seksualno zlostavljao, što je nekadašnju najpoznatiju britansku TV zvijezdu ubrzo pretvorilo u najvećeg seksualnog predatora u povijesti Velike Britanije. Nedavno je na razgovor u policijsku postaju priveden Gary Glitter, osuđivani pedofil, koji je navodno samo jedan u nizu TV zvijezda umiješanih u ovaj skandal.

Pročitajte više