Zbog poteza mlade Vinkovčanke svi se rasplakali: Dajte otkaz meni, a ne kolegici koja je samohrana majka i ima kredit!

Foto: Index HRFoto

GLAS SLAVONIJE donosi jednu priču s istoka Hrvatske o kojoj bi mnogi mogli razmisliti. Potez jedne mlade Vinkovčanke onima upoznatima sa situacijom izmamio je suze na oči, pa čak i direktoru tvrtke koji je morao donijeti tešku odluku o nekoliko otkaza.

"Nećemo vam otkriti tko su glavni akteri ove naše priče, one će se već prepoznati", kazala je Glasu Slavonije jedna zaposlenica vinkovačke tvrtke Unidal d.o.o. započevši opisivati što se zapravo dogodilo.

Naime, zbog krize tvrtka Unidal morala je otpustiti tri osobe... Direktor Drago Osrečki sazvao je sastanak s djelatnicima kako bi se dogovorili koje će to tri osobe biti. Kako je predloženo, to su trebale biti tri osobe koje su posljednje stigle u tvrtku, a među njima je bila i samohrana majka s dvoje djece i kreditom na leđima.

No, samohrana majka zahvaljujući humanosti mlade kolegice zadržala je posao.

"Kako sam još uvijek slobodna i bez obveza te živim kod roditelja, mogu li ja svoje radno mjesto prepustiti svojoj kolegici? Želim svoje radno mjesto dati svoj kolegici, ali uz garanciju da će to mjesto biti samo za nju", kazala je na sastanku mlada kolegica nakon čega su neki zaplakali, a svima su zasuzile oči, pa čak i direktoru koji je tužno spustio glavu.., Kako piše Glas Slavonije, direktor je to odobrio.

Djevojka je kasnije pojasnila kako će se ona lakše snaći od kolegice koja ima djecu...

Tvrtka Unidal proizvodi otkovke za ovjesnu i spojnu opremu za sve vrste dalekovoda, za elektrifikaciju željezničkih pruga, automobilsku industriju, kao i sve druge vrste otkivaka različitih namjena te zapošljava trenutno 130 ljudi.

Pročitajte više