Zdravstveno stanje Hrvata koji je u Indiji ostao bez noge stabilno: Zbog opasnosti od gangrene podvrgnut operaciji

Foto: Screenshot

MINISTARSTVO vanjskih i europskih poslova je objavilo kako je veleposlanstvo Hrvatske u New Delhiju stupilo u kontakt s bolnicom u kojem je smješten Marcel Koprivić, Hrvat koji je, u za sada nepoznatim okolnostima, ostao bez lijeve noge.

"Hrvatsko veleposlanstvo je stupilo u kontakt s bolnicom dobilo je usmenu, neformalnu potvrdu da je Marcel Koprivić sinoć podvrgnut drugoj operaciji te da je trenutno stabilno. Druga operacija je bila potrebna jer je postojala opasnost od gangrene. Veleposlanstvo bi trebalo dobiti i službenu obavijest o medicinskom stanju 56-godišnjeg Hrvata iz ureda upravitelja bolnice.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je preko Veleposlanstva u New Delhiju u kontaktu s počasnom konzulicom RH u Mumbaiju, koja također pokušava dobiti službene informacije od bolničkih i policijskih vlasti", kazali su iz MVEP-a.

Ostao bez noge, ali ne zna kako

Podsjetimo, Marcel Koprivić, 56-godišnji državljanin Hrvatske, pronađen je u lokvi krvi u indijskom selu Medhe, nedaleko od Mumbaija. Lijeva noga mu je bila odsječena. ne sjeća kako je ostao bez noge. Policiji i novinarima indijskog tabloida Mid-Day ispričao je da ga je nedavno napalo i pretuklo četiri ili pet osoba, koji su mu ukrali torbu u kojoj je nosio putovnicu.

Liječnici vjeruju da je Koprivić nogu izgubio u željezničkoj nesreći. Zaključili su to promatrajući njegovu ozljedu. No, Koprivić se ne sjeća da je putovao vlakom. Štoviše, tvrdi da je u Mumbai došao pješke iz Goe, gdje je proveo zadnjih nekoliko godina. Policija također vjeruje da je Koprivića udario vlak. Tome u prilog svjedoči i činjenica da je pronađen nedaleko od željezničke pruge: "Dobili smo poziv od upravitelja postaje u Rohi, koji nam je rekao da je vidio stranca kako leži kraj pruge. Pronašli smo ga tamo u lokvi krvi".

Pročitajte više