Zelene stranke zajedno idu na europske izbore: "Očuvajmo okoliš i prirodne resurse!"

Foto: Zeleni zajedno

ZELENI zajedno, jedina samostalna lista zelenih na izborima za članove Europskog parlamenta, predstavila je svoje kandidate i program te pozvala građane da izađu na izbore i zaokruže listu broj 28, čiji je nositelj istaknuti ekološki aktivist Toni Vidan.

“Glas za našu listu znači savezništvo s europskim Zelenima, koji nam mogu pomoći da očuvamo okoliš i prirodne resurse, ponudimo novu viziju održivog razvoja kroz snažniju građansku participaciju”, istaknuo je Vidan.

Predstavljajući izborni program Toni Vidan je naglasio kako je glavni cilj u idućih godinu dana osnažiti i ujediniti zelenu scenu u Hrvatskoj.

Kandidati s liste Renata Vranyczany Azinović i Zoran Ferić upozorili su kako je u hrvatskoj politici zaboravljeno opće dobro te kako zeleni, a posebno nositelj liste Toni Vidan, mogu pomoći da se u politiku vrate njene prave vrijednosti.

Po prvi puta na nekim izborima u Hrvatskoj zeleni imaju samo jednu samostalnu i vjerodostojnu listu, Zeleni zajedno, koju su podržale još tri zelene stranke: Zelena stranka - Zelena alternativa, Hrvatska stranka zelenih i Zelena stranka.

Sa 59 zastupnika Zeleni su četvrta po snazi grupacija u Europskom parlamentu i jedina koja ima više žena nego muškaraca.

Zelena lista na izbore ide sa sloganima: Zajedno za europsku Hrvatsku, Kroz zeleno u Europu te Zeleno svjetlo za drugačiju politiku.

Pročitajte više