Žena zbog koje je Bandić završio u Remetincu podnijela ostavke u Gradskoj skupštini i Zagrebačkom holdingu

Foto: Hina

AKADEMKINJA Vida Demarin, zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini na Listi Milana Bandića, podnijela je ostavke na funkciju gradske zastupnice i na mjesto u Nadzornom odboru Zagrebačkog holdinga.

Demarin je potvrdila danas Hini da je prošlog petka podnijela ostavke, no o razlozima nije željela govoriti. Osim na funkciju zastupnice i članice NO Holdinga, ostavke se odnose i na mjesta u skupštinskim odborima za zdravstvo, te međugradsku i međunarodnu suradnju.

Demarin je u zagrebačku politiku ušla s Liste Milana Bandića na lokalnim izborima 2013., a prema informacijama iz Uskoka bila je taj svjedok na kojega je pokušao utjecati Bandić, zbog čega je ponovno završio u zatvoru.

Presudio pritisak nakon ponovnog uhićenja Bandića?


Mediji tvrde da je za Demarin pritisak nakon ponovnog uhićenja Bandića bio nepodnošljiv, te je o ostavci razmišljala još od ponovnog Bandićeva pritvaranja.

Na njezino mjesto u Gradskoj skupštini trebao bi doći netko drugi s Liste Milana Bandića, a nagađa se da su među kandidatima Josip Petrač, koji je iz Gradske skupštine otišao prošle godine u rujnu, te Ivan Šikić, koji je u Gradskoj skupštini odradio tri mandata.

Mediji također špekuliraju da bi s odlaskom Demarin i potencijalnim odlaskom Sandre Švaljek s mjesta opunomoćene zamjenice gradonačelnika "bandićevci" mogli izgubiti još neke članove u Gradskoj skupštini koji bi podržali Sandru Švaljek.

Pročitajte više