Zmajlović: S BiH ćemo uskoro potpisati sporazum o suradnji na području zaštite okoliša

PROBLEMI stanovnika Slavonskog Broda rješavaju se i na međunarodnoj razini. Tako se ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović sastao s ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem. Razgovarali su o pitanjima zaštite okoliša i međugranične suradnje između Hrvatske i BiH. Naglasak je očekivano bio na područje Slavonskog i Bosanskog Broda.

"Sljedeći sastanci koje smo dogovorili ići će prema intenziviranju tih daljnjih koraka i u smislu potpisivanja zajedničkog sporazuma o suradnji po pitanju prekogranične suradnje vezano za zaštitu okoliša", rekao je hrvatski ministar Zmajlović, a s tim se složio i njegov BiH kolega.

"Zajednički smo ocijenili i složili se da zajednički radimo na katastru onečišćenja, odnosno zagađivača u ovoj regiji i naravno da intenziviramo aktivnosti jedne i druge strane na potpisivanju sporazuma o zaštiti okoliša između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine", istaknuo je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Tekst sporazuma već je usuglašen, no sadržaj za sada nije javno poznat. Bit će dostupan javnosti kada ga potvrde naša i Vlada susjedne nam BiH.

Pročitajte više