Zmajlović smijenio čelnike Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Foto: Davor Pongračić/Cropix

MINISTAR zaštite okoliša i prirode, Mihael Zmajlović, podnio je Vladi Republike Hrvatske na današnjoj sjednici zahtjev za razrješenjem direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Dinka Polića, te prijedlog imenovanja Svena Müllera vršiteljem dužnosti direktora Fonda.

"Sven Müller diplomirani je inženjer građevinarstva koji trenutno obnaša dužnost načelnika Sektora zaštite okoliša Fonda, gdje je odgovoran za poslove pripreme, razvoja i provedbe programa, projekata i drugih aktivnosti u području zaštite okoliša i prirode. Müller ima preko 20 godina iskustva u struci na pozicijama u upravi i visokom managementu u domaćim i stranim tvrtkama od kojih posebno ističemo pozicije direktora u Porr Hrvatska te člana uprave Alpine Bau Hrvatska i Stipić Grupa.

Tijekom karijere osobito se specijalizirao za poslove razvoja projekata i investicija, upravljanje projektima na strateškoj, organizacijskoj i kontrolnoj razini te za organizaciju poslovanja, implementaciju sustava i procedura.  Pored toga ima dugogodišnje iskustvo u suradnji s međunarodnim institucijama i tvrtkama. Ovlašteni je inženjer graditeljstva i od osnivanja član Hrvatske komore arhitekata i inženjera u graditeljstvu. Suosnivač je udruge konzultantskih društava u graditeljstvu, suosnivač i član izvršnog odbora Udruge developera pri HUP-u te osnivač i član upravnog odbora Savjeta za zelenu gradnju u Hrvatskoj. Müller je predavač i sudionik brojnih tematskih panela i stručnih diskusija iz područja graditeljstva, održivosti, developmenta i zelene gradnje na hrvatskim i međunarodnim konferencijama i simpozijima", izvijestili su iz Ministarstva.

Ministar Zmajlović  Vladi je predao i zahtjev za razrješenjem Maria Obrdalja s dužnosti pomoćnika ministra za zaštitu okoliša i dužnosti predsjednika Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Istovremeno je predao i prijedlog imenovanja Nenada Strizrepa predsjednikom Upravnog odbora Fonda.

Strizrep od siječnja 2012. obnaša dužnost pomoćnika ministra za zaštitu prirode. "Zahvaljujem ministru Zmajloviću na ukazanom povjerenju. U okvirima ovlasti predsjednika Upravnog odbora svakako ću učiniti sve da upravni odbor maksimalno doprinese ostvarenju visokih očekivanja koje ministar ima od Fonda u provedbi politika ministarstva. Posebno se to odnosi na područje zaštite okoliša, uspostavu sustava gospodarenja otpadom i energetske učinkovitosti. Stvorene su kadrovske i strukturne pretpostavke da Fond efikasno provede zacrtane ciljeve i vjerujem da će se rezultati novog ustroja i novih ljudi u vodstvu vidjeti vrlo brzo".

Vlada potvrdila Zmajlovićeve smjene

"Mario Obrdalj razriješen je dužnosti predsjednika Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti te je Nenad Strizrep imenovan novim predsjednikom, kao predstavnik Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Na osobni zahtjev, a temeljem Odluke Upravnog odbora Fonda, razriješen je i dosadašnji direktor Dinko Polić te je Sven Müller imenovan vršiteljem dužnosti, do imenovanja direktora temeljem provedenog postupka po natječaju", izvijestili su iz Vlade RH nakon današnje sjednice.

Pročitajte više