Županijski povjerenik Josipovićeve stranke u Splitu ima optužnicu za zlouporabu

Foto: Index

BIVŠI predsjednik Ivo Josipović danas je u Splitu bio na osnivačkoj skupštini gradske organizacije Naprijed Hrvatska. Predsjednik je Damir Vidošević, splitski gradski vijećnik, koji je na izborima 2013. godine bio kandidat za gradonačelnika Splita sa liste don Ivana Grubišića. Vidošević se lani razišao sa Grubišićem te je odlučio potražiti novu političku platformu za svoj rad.

"Nisam ni ja do jučer znao da ću biti predsjednik. Sada su izbori, trebamo se dobro pripremiti. Organizacija već ima 200 članova što je impozantan broj", kazao nam je Vidošević.

Josipović: Sa SDP-om bi mogli, sa HDZ-om ne

Zadovoljan je bio i Josipović.

"Idem na uspjeh, uzimamo zamah. Krenuli smo dobro. U Splitu imamo veliki broj članova. Tu su i mladi i stari, to je vrlo dobra osnova za razvoj stranke", kaže Josipović.

Prognozira da će sa svojim koalicijskim partnerima, među kojim su najvažniji Čačićevi reformisti, uzeti 10 mandata. Sa SDP-om bi mogli, a sa HDZ-om ipak ne.

"To je ipak drugi svijet", pojasnio je Josipović.

Šare o optužnici: Takvo kazneno djelo u Europi ne postoji

Zanimljivo je možda da je županijski povjerenik Josipovićeve stranke u Splitu Marjan Šare, nekad HNS-ov gradski poglavara za kulturu. Šare od 2009. godine ima optužnicu za zlouporabu gospodarskog poslovanja u tvrtki Marjan knjiga.

"U doba na koje se odnosi optužnica ja čak i nisam radio u firmi, već sam bio u poglavarstvu, no odgovorna sam osoba pa sam ja završio na optužnici. Pedesetak djelatnika prekasno je prijavljeno na Zavod za zdravstveno osiguranje i riječ o nekakvoj kazni od 530 tisuća kuna koje tvrtka nije mogla platiti. Optužen sam po zakonu koji, recimo, u Njemačkoj ne postoji, niti je to bilo gdje u Europi kazneno djelo. Nikakve tu utaje poreza nije bilo jer na knjige ni nema PDV-a. Ja se nadam da ću na suđenju dokazati nevinost, a ta me optužnica, pravo da vam kažem, prilično i iznenadila", kazao nam je Šare. 

Odnedavna je aktivan i kao predsjednik Udruge za zaštitu poslodavaca. Prije koju godinu bunio se protiv porezne represije, HGK i HUP-a.

 

Pročitajte više