Zvonimir Hodak za Pravdu: Karamarko je morao znati da se sprema ubojstvo moje Ivane, i Mesića vidim u svemu tome

Foto: Index

ZVONIMIR HODAK u ekskluzivnom intervjuu za srpsku Pravdu komentirao je napise u knjizi "Hrvatska kriminalna hobotnica" koja je beogradskoj javnosti predstavljena krajem listopada ove godine čiji su autori, kako navodi RTS, profesor s beogradskog Fakulteta za sigurnost Darko Trifunović te stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević.

U intervjuu za Pravdu Hodak je ustvrdio kako bi i sam potpisao tu knjigu te da se nitko u Hrvatskoj ne bi usudio napisati tako nešto.

Šlogarov motiv je bizaran

"Knjiga je ponudila nešto što sam ja pretpostavljao, znao, nešto je bio zatvoreni krug indicija, nešto sam bio siguran. Sve ono što sam čitavo vrijeme govorio, u ovoj knjizi je evidentno. Ta konstrukcija o nekakvom tipu Šlogaru, kome sam ja prije 15–16 godina obećao da ću ga zaposliti kad je izgubio posao, pa sad on čeka 15–16 godina i ubija moju kćer. Je li je on ubio ili ne, ni danas nisam siguran, iako postoje indicije da je zaista on to napravio. On je bivši službenik JNA, 11 godina je radio u vojsci, imao je pištolj, bio vičan oružju… To nije ni bitno. Motiv zbog kojeg je on to napravio zaista ne postoji. Taj je motiv bizaran. Kretenski. Napraviti nešto ovako, dobiti 35 godina zatvora jer je ljut na mene? Osim toga, da je to zaista motiv, onda se trebao obračunati sa mnom. Ili sa mojom suprugom, a ne sa djevojkom od 26 godina, koja mu nikada ništa nije napravila. On je instrumentaliziran, on je upotrebljen da se na taj način pošalje jedna svirepa poruka i meni i mom klijentu Vladimiru Zagorcu da ne idemo preduboko, da na sudu ne pravimo nikakve egzibicije, da ne počnemo sa pričama ovim ili onim.", kaže Hodak koji dodaje kako u Hrvatskoj postoji veliki strah od objavljivana činjenica koje su objavljene u navedenoj knjizi.


"Evo odakle strah. Negdje iza svega toga se nazire bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić, pa se nazire Josip Perković, bivši šef UDBE u Hrvatskoj, pa se nazire lik Tomislava Karamarka, šefa tajnih službi, a sada predsjednika stranke HDZ, pa policajac Faber. I sve je to meni sumnjivo, ali ne samo meni, ogromna većina ljudi se slaže sa mnom.", nastavlja Hodak te se pita po čijem je nalogu Šlogar to učinio ako on to jest zaista učinio. Hodak kaže kako nije odustao od toga da dođe do istine te da misli da će moći dokazati to na čemu radi i tek tada će izaći u javnost s informacijama koje se temelje na tome da je njegova kćer ubijena jer je on branio Vladimira Zagorca.

Karamarko je morao znati što se sprema

Hodak tvrdi kako je država reagirala prilično panično nakon što je Ivana ubijena. "Smijenila je odmah ministra policije, pravosuđa, metnula nove ljude, iako je za ministra postavila Tomislava Karamarka, koji je bio u tim službama i koji je morao najviše znati što se mojoj Ivani sprema. I Sanader ga postavi da vodi istragu o čemu Karamarko, možda da ili ne, ali po meni, ima saznanja šta se sprema. I čitava ta istraga vodila se vrlo aljkavo i vrlo neprofesionalno. Uništeni su dokazi tamo u kući gdje ja živim na Zrinjevcu. Nestali su, kontaminirani. i onda se pojavljuju tamo neki policajci iz Zaprešića koji na sudu pričaju čuda… Međutim, ono što na sudu definitivno nije utvrđeno jeste tko je tom Šlogaru metnuo pištolj u ruku. I tko je povukao obarač. Netko je stajao iza toga.", uvjeren je Hodak.

Mesića vidi u "magli"

Na pitanje koja imena stoje iza toga, ali nekoga konkretno navesti, Hodak odgovara kako ne može ali u "magli vidi Mesića" jer je vodio strahovitu harangu protiv Zagorca te se angažirao kao da je javni tužitelj a ne predsjednik države.

Pročitajte više