A gdje je Milanović? Evo ga, utrčao je u Sabornicu samo da položi prisegu

Foto: Index

SDP je jutros Zorana Milanovića postavio za šefa Kluba zastupnika, a mi smo pitali gdje je. Nitko od SDP-ovaca nam to nije želio reći, ali su nas uvjeravali da će doći popodne na sjednicu.

No, na početku sjednice nije bio, niti je bio u Sabornici.

Njegov stranački kolega Dragovan u prolazu je oko 16 sati dobacio kako je Milanović došao u Sabor bez previše detalja gdje se točno nalazi u Saboru.

Navodno je došao samo prisegnuti. Ispostavilo se kako je to točna informacija.

Kad je krenula prisega Milanović je praktički utrčao u sabornicu da ne bi propustio istu položiti.

Milanović se povukao


Zoran Milanović se, baš poput Karamarka nakon političkog poraza, povukao iz javnosti, a nije osobito aktivan ni u unutarstranačkoj kampanji u SDP-u.

PolitikaPlus piše kako je Milanoviću ukinuta policijska zaštita koju je imao kao štićena osoba, jer prema sigurnosnoj procjeni ne postoji rizik koji bi opravdavao daljnju zaštitu.

I dalje se nastavljaju spekulacije o Milanovićevom budućem poslovnom angažmanu u nekoj od europskih ili međunarodnih institucija a on sam je najavio kako nakon politike misli "zaraditi".


"Imam manje od 50 godina. Idem nešto i zaraditi, jer od ovoga teško", kazao je Milanović 8. rujna.

Podsjetimo, Index je još u rujnu iz dva neovisna izvora bliska Milanoviću doznao da je predsjednik SDP-a još u proljeće dogovorio posao u Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD).

Prema našim izvorima Milanović je posao dogovorio još prije nego što je u Saboru srušena Vlada Tihomira Oreškovića. Dapače, pregovori su počeli kada se još činilo da će Vlada HDZ-a i Mosta potrajati. Ispregovarao je, tvrde naši izvori, poziciju pomoćnika direktora za pravne poslove, u što se ipak razumije puno bolje nego u bankarstvo.

Pročitajte više