A1 poskupljuje fiksne usluge, korisnici imaju pravo na raskid ugovora

Foto; Luka Stanzl/PIXSELL

TELEOPERATER A1 poskupljuje svoje fiksne usluge. 

Najavili su da će od 1. rujna uvesti mjesečnu naknadu od 20 kuna za fiksne priključke, a to su objasnili povećanim troškovima i planiranim ulaganjima. 

Korisnici tih usluga počeli su dobivati obavijesti o novoj naknadi u kojima stoji i da imaju pravo na raskid ugovora bez naknade od sutra do 31. kolovoza.

Korisnici imaju pravo na raskid ugovora

Prema pravilima, A1 ima pravo povećati naknade, no i korisnici imaju pravo na raskid ugovora bez penala u sljedećih mjesec dana ako im novi uvjeti ne budu prihvatljivi. 

U obavijesti korisnicima iz ovog teleoperatera objasnili su poskupljenje. 

"Svakodnevnim radom na poboljšanju usluga i sadržaja koje nudimo želimo svoju ponudu uskladiti s vašim potrebama za sve većim brzinama i sve većim količinama razmijenjenih podataka. Neprestano unaprjeđujemo korisničko iskustvo i pratimo najnovije trendove.

Sva poboljšanja fiksnih usluga iziskuju povećana ulaganja, a samim time i veće troškove poslovanja. Kako bismo pratili trendove i omogućili najkvalitetniju uslugu na tržištu i u budućnosti, od 1. rujna će svi naši postojeći i novi korisnici fiksnih paketa na računu imati iskazanu stavku Pristup uslugama fiksne mreže u iznosu od 20 kn mjesečno (s uključenim PDV-om). 

Ta će stavka biti obračunata na mjesečnim računima počevši od računa za rujan 2019. koji ćete primiti u listopadu. Ako zbog navedene promjene želite iskoristiti pravo raskida ugovora bez naplate naknade za prijevremeni raskid ugovora, možete to ostvariti u razdoblju od 2. do 31. kolovoza", priopćili su iz A1.

Pročitajte više