AcroAquaBatica: HDZ plakat u pravom izdanju, Ivo miga, Kerum i Nevenka ko´ Jacine naušnice

VJEKO SANTRIĆ, neumorni predsjednik Radničkog vijeća splitskog HNK i vođa skupine AcroAquaBatica, već dobro javnosti poznat po žestokoj kritici splitskog gradonačelnika Željka Keruma i napadu na Banovinu papirnatim avionima, napravio je pravi šou u Splitu u subotu ujutro. Za vrijeme predizborne šutnje intervenirao je na tri lokacije. Radi se, kaže, o novom pokušaju mentalne deblokade Splita. Akcija je nazvana kićenje izborne slutnje.

Jacassic Park kraj teatra

Svakako je najviše pažnja privukla intervencija na mega plakatu HDZ-a tik do zgrade kazališta. Santrić je dao svoje viđenje plakata, mnogi bi rekli, otvorio je skrivena polja. Na tzv. "Jacassic Parku" Kerum i Nevenka završili su tako kao Jacine naušnice, Ivo Sanader dobio je posebno mjesto - broš i prikladnu grimasu sa Zoro poljupcem. Santrić je našao mjesta i za, kako kaže, još dvadesetak, što palih, što još tinjajućih hadezeovskih anđelaka simpatično prošaranim ponekim crkvenim dostojanstvenikom, poput nadbiskupa Marina Barišića.  

Inspiriran nedavnim Kerumovim zabavljačkim nastupom na Prokurativama, Santrić je plakat ukrasio natpisom "Lipa si lipa, anđeli te kite". Intervencija je privukla pažnju velikog broja Splićana koji su sa zanimanjem i neskrivenim veseljem pogledali što Santrić radi.

HDZ instalacija odmah sanirana, Kerum i Nevenka poživjeli do noći

Zgodna je bila i instalacija postavljena na splitskoj rivi, tek koji metar od sjedišta HGS-a i Fanine Ćakule.

Uz natpis "pomozimo im da odu", prevrnutu košaru iz dućana i prosuti šećer, Santrić je u "kufer" utrpao Keruma i Nevenku, i to iza rešetaka. Gotovo nevjerojatno, instalacija je preživjela do noći kada je u tišini uklonjena.

Za HDZ-ov plakat dežurnim dušobrižnicima trebalo je puno manje. Za svega dva sata sanirana je nepoćudna instalacija kraj teatra.

Najbolje je još prošao zahvat na plakatu Kukuriku koalicije, koju Santrić pita koji je to njihov plan za ponedjeljak. Njega nitko nije dirao.

Pročitajte više