Zabio se u kuću u Londonu pa izašao i sjekao ljude mačem

Foto: X

Danas oko 7 sati ujutro muškarac je počeo napadati ljude na sjeveroistoku Londona. Sjekao ih je mačetom. Prije toga se autom zabio u kuću. Londonska služba hitne pomoći priopćila je da je pet osoba izbodeno i prevezeno u bolnice. Među napadnutima su navodno i dva policajca.

"Policija i druge hitne službe nalaze se u Hainaultu, istočnom Londonu, zbog ozbiljnog incidenta u kojem je uhićen muškarac s mačem.

Danas oko 7 sati ujutro dobili smo dojavu da je vozilo udarilo u kuću u četvrti Thurlow Gardens. Bilo je dojava da su ljudi izbodeni. U ovom trenutku znamo da je osumnjičenik nastavio napadati druge članove javnosti i dvojicu policajaca", objavila je policija.

36-godišnji napadač je uhićen, objavila je policija. Dodali su da ne vjeruju da je napadač imao pomagače, a istraga o motivima napada je u tijeku. Za sada se ne čini da je napad povezan s terorizmom.

"To mora da je bilo zastrašujuće onima koji su to doživjeli. Znam da će šira zajednica biti u šoku i zabrinuta, ali ne mislimo da postoji trenutna prijetnja široj zajednici", rekao je zamjenik načelnika londonske policije Ade Adelekan.

"Redovito me se obavještava o jutrošnjem incidentu kod Hainaulta. U mislima sam sa svima pogođenima tim događajem", napisao je na X-u ministar unutarnjih poslova James Cleverly.

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan rekao je da je "apsolutno shrvan" jutrošnjim napadom u Hainaultu. Kazao je i da će dodatne patrole biti poslane na mjesto napada.

Svjedoci: Čulo se glasno vikanje

"Dok sam hodao prema postaji, vidio sam vozilo hitne pomoći kako ide prema mjestu događaja i drugo kako odlazi. Cesta je bila blokirana s obje strane ulaza u kolodvor i obustavljen je sav prijevoz u tom području. Helikopter je kružio područjem. Nisam vidio napadača, samo kola hitne pomoći, policiju, itd. U početku nisam bio zabrinut, ali sam jedva čekao da se vratim kući nakon što sam saznao što se dogodilo", ispričao je za Sky News Peter Kingdom, informatički analitičar iz Hainaulta.

"Čulo se glasno vikanje na cesti u Laing Closeu i mladić je izbo drugog tipa, a zatim otišao prema kolodvoru. Nisam siguran što se tamo dogodilo", ispričao je drugi svjedok.

Uskoro opširnije

Pročitajte više