Adlešić dobro radi: Premijerka Kosor odbila ponuđenu ostavku potpredsjednice Vlade

ĐURĐA ADLEŠIČ, potpredsjednica Vlade iz redova HSLS-a, ostaje na svojoj dužnosti nakon što je premijerka Jadranka Kosor odbila ponuđenu ostavku.

Vijest je za Index.hr potvrdio prvi čovjek HSLS-a Darinko Kosor. Kako je pojasnio, nije bila riječ o klasičnoj ostavci već "razgovor o nastalom problemu". Nakon razgovora premijerke Kosor i potpredsjednice Vlade Adlešič o svemu što se događalo nakon sporne utakmice HNL-a Dinamo-Hajduk, dogovoreno je da Adlešič ostaje kao član Vlade, a dogovoren je i nastavak reforme Zakona o navijačima koji uključuje i žešće mjere protiv izgrednika na sportskim manifestacijama.

Podsjetimo, odmah nakon nemilih događaja na Maksimiru Adlešič je izjavila da se osjeća osobno odgovorna jer nije jače inzistirala na prijedlogu zakona koji je bio na Saboru. Prema njezinu mišljenju, on je morao biti puno rigorozniji. Tada je novinarima rekla da je ponudila ostavku, odnosno da razmišlja o odlasku iz Vlade. Adlešič je tada priznala da je o ostavci razgovarala s premijerkom Kosor, no nije htjela otkriti koji je bio odgovor premijerke.

Koalicijski partner HDZ-u, HSLS, u ovom mandatu Vlade isticao se jedino po Zakonu o navijačima koji na kraju nije bio dostatan da zaustavi nemile događaje na Maksimiru.  

Pročitajte više