Adlešić: S Račanom sam se znala ne slagati, ali uvijek smo uspijevali pronaći zajednički jezik

ĐURĐU ADLEŠIĆ, predsjednicu HSLS-a, a koja se i sama nedavno borila s teškom bolešću, vijest o smrti Ivice Račana zatekla je za njezina trenutnog boravka u inozemstvu.

"Ivicu Račana poznajem od vremena kada sam se i sama počela baviti politikom, tako da mogu ustvrditi da smo se dosta dobro upoznali. S SDP-om smo bili u prvoj hrvatskoj koalicijskoj vladi i napravili bitne promjene. Bilo je stvari u kojima se nismo slagali, no uvijek smo uspjevali pronaći zajednički jezik, a sve zahvaljujući tome što je Ivica Račan bio uvijek jedan smiren, staložen političar kakvoga se rijetko sreće", kaže nam Adlešić.

Predsjednica HSLS-a nastavlja kako su političari Račanu često znali zamjeriti neke njegove reakcije, te da on nije bio u opoziciji "samo zato da bi bio u njoj", nego iz razloga što je imao svoju ideologiju.

"Ljudi će ga pamtiti najviše po zaslugama u demokratskim procesima, ali i po njegovoj toleranciji, zbog čega će mnogima nedostajati na političkoj sceni. Radi se o odlasku čovjeka koji je posjedovao iznimnu političku mudrost, koja se rijetko u Hrvatskoj može naći", zaključuje Adlešić.

Pročitajte više