Afganistan: U samoubilačkom napadu ubijen visoki dužnosnik obavještajne službe

VISOKI dužnosnik afganistanske obavještajne službe Mohammed Isa ubijen je u srijedu u samoubilačkom napadu u gradu Khostu, na jugoistoku Afganistana, izvijestila je u srijedu policija.

"Drugi čovjek obavještajne službe pokrajine Khost, Mohammed Isa ubijen je jutros u samoubilačkom napadu, kada je odlazio na posao", rekao je zapovjednik vojne divizije pokrajine Khost, general Khial Baz Khan.

"Jedan se muškarac bacio na njegov automobil, raznijevši se pritom bombom od koje je smrtno stradao Mohammed Isa. Pretpostavjlan da je napad djelo Al-Qaide i talibana", rekao je Khan.

Odgovornost za napad nekoliko trenutaka kasnije preuzeli su talibani.

"Jutros oko 8 sati izveli smo samoubilački napad na tržnici u Khostu", rekao je u telefonskom pozivu, navodno iz jugoistočnog Afganistana, glasnogovornik talibana koji se predstavio kao Saiful Adel. "Isa je bio bivši komunist, radio je u obavještajnoj službi u Khostu još za vrijeme Najibullahova režima (1988 - 1992.). U posljednje je vrijeme radio za vladu, a informacije je otkrivao Amerikancima", rekao je Adel dodajući kako je "mučenik 35-godišnji Afganistanac po imenu Hafez Elal".

Južni i istočni dijelovi Afganistana postali su središte nasilja i protuvladinih aktivnosti od pada talibanskog režima u zimu 2001. godine. Južni i istočni dijelovi Afganistana postali su središte nasilja i protuvladinih aktivnosti od pada talibanskog režima u zimu 2001. godine.(Hina) xmh ybr

Pročitajte više