Agrokorove tvrtke duguju više od 207 milijuna kuna Ministarstvu financija

Foto: FaH, Index

TVRTKE u vlasništvu Agrokora duguju više od 207 milijuna kuna Ministarstvu financija na ime poreza, doprinosa i drugih javnih davanja. Taj podatak vidljiv je iz tablice koju je izvanredni vladin povjerenik Ante Ramljak predao Trgovačkom sudu, a riječ je o prijavi tražbina.

Samo Konzum duguje više od 56 milijuna kuna

Agrokor kao krovna tvrtka duguje 9.4 milijuna kuna, dug Jamnice veći je od 34 milijuna kuna, Konzum duguje 56 milijuna kuna, PIK Vrbovec 17.1 milijun kuna, a Ledo gotovo 20 milijuna kuna.

Podsjetimo, Todorićev koncern u ožujku je tvrdio kako nema dospjelog poreznog duga. Prvi put preko neformalnog glasnogovornika tvrtke, ministra financija Zdravka Marića, koji je 15. ožujka izjavio kako "nisu uočeni nikakvi pojavni oblici koji bi ukazivali na nekakvo izvanredno stanje".

> INDEX OBJAVLJUJE DOKUMENT Agrokor je ipak imao porezni dug

Kasnije su to ponovili i sami. "Istina je da na današnji dan Agrokor nema dospjelih obveza što se tiče poreza prema hrvatskoj državi", objavili su 17. ožujka iz Agrokora.

U rujnu Porezna tvrdila da je dug 134 milijuna kuna

Podsjetimo da smo 22. rujna ove godine dobili odgovor od Ministarstva financija - Porezne uprave u kojem stoji da su na  dan 27. ožujka Agrokorova poduzeća imala su dug od 134,8 milijuna kuna (koji je dospijevao 28. veljače, 10. ožujka i 15. ožujka).

Tablica tražbina koju je danas prezentirao Ramljak odnosi se na dugove Agrokora do 10. travnja ove godine.

Razlika između 134 milijuna kuna duga koji nam je predočen u rujnu i danas utvrđenog iznosa od 207 milijuna kuna poprilično je velik i iznosi više od 73 milijuna kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.