Ahmadinedžad: Sankcije UN-a dobre su samo za baciti ih u smeće

"OVE rezolucije koje vi izglašavate nisu ništa drugo nego upotrijebljene papirnate maramice dobre za smeće", kazao je iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad nakon UN-ova donošenja nove sankcije Iranu. Dodao je da ove odluke iranskom narodu ne znače ništa. "Oni koji imaju atomske bombe, koju si ih koristili i prijetili atomskim bombama, izdaju rezolucije protiv nas pod izgovorom da Iran može izgraditi atomsku bombu u budućnosti", kazao je Ahmadinedžad.

Iranske vlasti odbacile su odluku Vijeća sigurnosti UN-a kao "pogrešnu" i najavile da će parlament razmotriti suradnju s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA), kao i da neće prekinuti obogaćivanje urana, piše Now Libanon.

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda izglasalo je danas većinom glasova nove, dodatne sankcije Iranu, kojima je značajno proširen popis pojedinaca, kompanija i organizacija kojima će biti zamrznuta sredstva i zabranjena putovanja u inozemstvo. Za rezoluciju je glasalo 12 od ukupno 15 članica Vijeća sigurnosti, Libanon je bio suzdržan, a Brazil i Turska kao nestalne članice glasali su protiv novog paketa sankcija.

Pročitajte više