Ahmetović: Sigurna sam da će se u Hrvatskoj dogoditi zaokret protiv HDZ-a

Screenshot: N1

POLITIČKA tajnica SDP-a Mirela Ahmetović bila je gošća N1 Newsrooma i komentirala politiku SDP-a, ali i jednu odluku premijera Andreja Plenkovića.

"Mi iz SDP-a smo na mini turneji po cijeloj Hrvatskoj i promoviramo stambenu politiku, koja osigurava dostojanstven život osiguravanjem egzistencijalnog uvjeta stanovanja. Izradili smo zdravstvenu politiku, reformu javne uprave, izborni zakon s kojim se slažu svi stručnjaci, radno zakonodavstvo, četvrti paket prijedloga protuinflacijskih mjera...", kazala je Ahmetović.

Sigurna je da će Hrvati reći da im je dosta HDZ-a

Istaknula je kako njihova politika nije klikabilna i time nije dovoljno zanimljiva medijima. Dodala je i da nemaju torbu punu novca da plate promociju poput HDZ-a.

"Potpuno sam sigurna da će se u Hrvatskoj dogoditi zaokret i da će građani biti ti koji će reći: sada je dosta", kazala je Ahmetović, uvjerena da će ovog puta ljudi izaći na izbore unatoč tome što HDZ financira svoju propagandu i kampanju javnim novcem. Smatra kako je poraz SDP-a na mjesnim izborima u Rijeci od HDZ-a više od percepcijske važnosti nego što uistinu oslikava realno stanje.

"Na parlamentarnoj i lokalnoj razini građani ne trpe korupciju i kriminal"

"HDZ ima svoju vojsku, onaj tko ne izađe na izbore ne može kucati na vrata stranke, vodi se evidencija tko izlazi na izbore, SDP to ne čini. To je problem SDP-a, ako se to i može nazvati problemom. No na parlamentarnoj i lokalnoj razini građani Hrvatske ne trpe, niti će više trpjeti ovakvu razinu korupcije, kriminala i bešćutnosti vlasti Andreja Plenkovića", poručila je.

Razvoj događaja gdje je vladajuća većina odbila prijedlog Anke Mrak Taritaš da se roditeljima njegovateljima produlji naknada još šest mjeseci nakon smrti djeteta, da bi se premijer Plenković zatim odlučio na promjenu zakona i obećao roditeljima njegovateljima da će nakon smrti djeteta dobivati naknadu, i to idućih deset mjeseci, ironično je komentirala stihom crnogorskog pjesnika Petra Petrovića Njegoša: "Boj ne bije svijetlo oružje, već srce u junaka."

Pročitajte više